Rezervirajte online

Osjeti snagu termalne vode

Termalna voda

Termalna voda nepresušan je izvor prirodnog bogatstva koja blagonaklono utječe na različita kožna oboljenja, zacjeljuje i njeguje kožu, a pomaže i kod brojnih reumatskih bolesti, postoperativnih procesa i posljedica ozljeda zglobova i kostiju. Izvire podno Dvorca Mihanović gdje se nalaze Bazeni na izvoru,  a termalnom vodom napunjeni su i bazeni Vodenog planeta. U kombinaciji s ljekovitim blatom pruža gostima neprocjenjivo iskustvo.

Osjeti snagu termalne vode

Termalna voda spada među ljekovite mineralne vode iz skupine sumpornih voda. Na samom izvoru temperatura termalne vode kreće se između 32 i 33 stupnja Celzijevih. 
Njena ljekovita sredstva posebice su vidljiva kod ublažavanja simptoma:

 • reumatskih bolesti,
 • postoperativnih procesa,
 • posljedica ozljeda zglobova i kostiju,
 • raznih kožnih oboljenja.

Posebnost Tuheljske termalne vode je u tome što je bogata peloidnim česticama koje se sakupljaju u tvarima nastalima u prirodi tijekom geoloških procesa. Takve fino usitnjene čestice imaju mineralno i biljno porijeklo. Glavni sastav vode je sumpor, što joj pojačava ljekovita svojstva. Osim sumpora, Tuheljska termalna voda sadrži natrij, kalij, kalcij, magnezij i stroncij te ostale tvari. 
Gosti u termalnoj vodi mogu uživati u svim vanjskim i unutarnjim bazenima, a osim toga, mogu se kupati i na samom izvoru ljekovite mineralne vode. Bazeni na izvoru nalaze se u neposrednoj blizini Dvorca Mihanović i pružaju jedinstveno iskustvo isprepleteno prirodnim svojstvima termalne vode i ljekovitog blata.

Aktivnosti u termalnoj vodi izrazito su pogodne za zdravlje. Zbog otpora vode i aktivnosti u vodi gube se kilogrami, svi mišići tijela pravilno se oblikuju, a osim fizičkog izgleda, vodene aktivnosti pozitivno djeluju na srce i krvožilni sustav te su odličan način za prevenciju stresa.

Ističemo

Izvor termalne vode

Ljekovita termalna voda izvire podno Dvorca Mihanović i pruža gostima neprocjenjivo termalno iskustvo ispunjeno blagotvornim djelovanjem ljekovite vode i peloidnog blata. Svi bazeni Vodenog planeta punjeni su termalnom vodom s izvora.

Voda bogata sumporom

Termalna voda spada u skupinu sumpornih voda čime se svrstava u jednu od najljekovitijih termalnih voda u ovom dijelu Europe. Bogata je sumporom, natrijem, kalijem, kalcijem, magnezijem i stroncijem kao i ostalim elementima koji pojačavaju njezino ljekovito djelovanje.

Pozitivna svojstva termalne vode

Termalna voda pozitivno utječe na suzbijanje simptoma reumatskih bolesti te pomaže kod posljedica ozljeda zglobova i kostiju. Pozitivno utječe na razna kožna oboljenja, a osim toga zacjeljuje i njeguje kožu.

Aktivnosti u termalnoj vodi

Aktivnosti u termalnoj vodi oblikovat će vaše tijelo, pomoći kod gubitka suvišnih kilograma, ali i pozitivno djelovati na srce, krvožilni sustav i suzbijanje stresa. Redovito organiziramo jutarnje vježbe u vodi, popodnevni aqua aerobic, podvodne masaže i rekreativno plivanje.

Termalno blato

Termalno blato sazrijeva prirodnim putem na dnu izvora ljekovite termalne vode te u kombinaciji s vodom čini nepresušan izvor energije i zdravlja. Prirodan wellness na koži doživjet ćete kroz tretmane termalnim blatom kao i posebne programe u Svijetu sauna.

Top ponuda

Ljetni praznici

Hotel Well****

 • min. 2x puni pansion
 • neograničeno piće uz obroke
 • GRATIS boravak za djecu (1 dijete do 11,99 godina i 1 dijete do 4,99 godina. U sobi zajedno s dvije odrasle osobe.)
 • Za obitelji
21.6.2024. - 8.9.2024.
od
96,00 EUR
po osobi / noć (za Classic sobu)
Detaljnije

Ljeto u glampingu

Glamping village Terme Tuhelj

 • noćenje u luksuznim mobilnim kućicama Glamping Village Terme Tuhelj 5*
 • korištenje bazena u Glampingu
 • kupanje na bazenima Vodenog planeta
 • korištenje ručnika (promjena svaka 2 dana), posteljine i završno čišćenje mobilne kućice
 • Za parove
21.6.2024. - 8.9.2024.
već od
175,00 EUR
na noć / za max. 2 osobe
Prezentacija paketa

Spa Opuštanje 2024

Hotel Well****

 • polupansion
 • neograničeno kupanje na bazenima Vodenog planeta
 • ulaz u Svijet sauna
5.5.2024. - 29.12.2024.
već od
76,00 EUR
po osobi / noć za Classic sobu
Detaljnije

Pogledajte više

ŽELITE BITI PRVI OBAVIJEŠTENI O NOVOSTIMA TERMI TUHELJ?

Odaberite relaksaciju za koju želite najpovoljnije ponude/sadržaje za to vrijeme?

Potrebno nam je još par podataka da bi Vam mogli poslati odabrane ponude i sadržaje.