Donosimo vam plan relaksacije u saunama

Ako u Finskoj dobijete poziv za sauniranje i odbijete ga, to se smatra uvredom. Kod nas ne postoji takva kultura sauniranja, ali zbog suvremenog načina života i gomile stresa koji sa sobom donosi, užitak sauniranja sve je popularniji.


Nepoznavanje saunskog bontona i općenito manjak informacija o tome „kako to stvarno izgleda u saunama“, najčešće je razlog zbog čega se većina ljudi ne odluči isprobati saunu. Postoji finska poslovica koja kaže: „Ponašaj se u sauni kao što bi se ponašao u crkvi.“ I doista, sauna je mjesto u kojem tišina nije neugodna, mjesto mira i gotovo meditativne introspekcije.

 

Kako bismo vam što bolje dočarali kako izgledaju tri sata bezbrižnosti i ugode u saunama, donosimo vam detaljan raspored po kojoj možete isplanirati svoj savršeni dan rezerviran za potpuno opuštanje u magičnom Svijetu sauna.

 

  • Dan u saunskoj oazi mira započnite 15-minutnim dubokim tjelesnim i mentalnim opuštanjem s laganim zagrijavanjem tijela u Laconiumu, suhoj kupelji koja će vaše tijelo pripremiti za visoke temperature koje slijede.
  • Otuširajte se i spremni ste za 15 do 20 minuta u duploj parnoj sauni u kojoj će vodena para otvoriti sve pore na vašoj koži, opustiti mišiće te dišne puteve.
  • Ponovno tuširanje, ali i odmor. Dajte svojem tijelu 20 do 30 minuta vremena da se opusti. Odmor je bitan prilikom sauniranja. Na izbor imate četiri sobe za opuštanje s mekanim krevetima i visećim ljuljačkama. Svaka je druge boje, djelujući na vaš organizam kromoterapijski. Odmoriti se možete i u jednom od dva whirpoola (unutarnji i vanjski) ili u wellness baru uz neki fini čaj. Bitno je da unosite dovoljno tekućine dok boravite u saunama!
  • Slijedi 15 minuta u bio sauni s ugodnom toplinom i umjerenom vlagom koja na tijelo djeluje opuštajuće i blagotvorno.
  • Ponovite polusatnu tuširanje-odmaranje pauzu. Zašto je taj dio bitan? Nakon svakog boravka u sauni, zbog visokih temperatura kojim izlažete tijelo, bitno je ohladiti ga. Ne mora to biti samo tuširanjem. Na raspolaganju su vam i bazen s hladnom vodom i kneipp staza s toplom i hladnom vodom.
  • U finskoj ekstremnoj sauni izrazito visoke temperatura dovest će povećanog znojenja koje pomaže kod izlučivanja štetnih tvari iz tijela. Ovdje provedite 8 do 12 minuta, koliko izdržite.
  • Otuširajte se mlakom vodom, nakon čega provedite 5 do 10 minuta u ledenoj jami ili bazenu.
  • Slijedi 30 minuta pauze za tuširanje, neko od pića iz wellness bara i odmor pa programska sauna. Uz program raspršivanja zraka provedite 12 minuta. Programska sauna specifična je po tome što se ovdje uz pomoć intenzivnog vrtloženja zraka temperatura jednakomjerno raspoređuje po cijelom prostoru i tako se povećavaju njeni učinci na organizam.
  • Ponovite tuširanje mlakom vodom i ledeni bazen 5 do 10 minuta. 

Ključne riječi

REZERVIRAJTE SI SVOJ ODMOR

Pozivamo Vas da pogledate našu aktualnu ponudu paketa za boravak u Termama Olimia.

PROVJERI AKTUALNU PONUDU

POVEZANE OBJAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Što je to welcome and goodbye touch?

Početni i završni rituali u SPAeVITA centra kreirani su pod budnim okom wellness terapeuta Peđe Filipovića. Rituali daju posebnu umjetničku notu masažama, ali dodatno opuštaju gosta te mu pružaju posebnu vrstu ugode i stvaraju jače povjerenje. Rituali su dio Art&Spa koncepta.

Što je Art&Spa festival?

Art&Spa festival urbani je festival wellnessa i umjetnosti koji potiče goste na razvijanje kreaitvnosti i maštovitosti na zabavan način. Kroz različite programe, radionice, koncerte i degustacije gosti upoznaju različite grane umjetnosti koje ih na suptilan način opuštaju i relaksiraju. Art&Spa festival sastoji se od Art&Spa škole za djecu, Art&Fun aktivnosti u Vodenom planetu i Art&Wine događanja uz koncerte i degustacije vina.