Što je to welcome and goodbye touch?

Zapitajte se samo koliko puta ste bili na masaži?  Svaka masaža djeluje istodobno na naše fizičko i psihičko stanje. Tijekom masaže čovjek se psihofizički opušta te se brže i lakše oporavlja od raznih zdravstvenih poremećaja.

Dolaskom u SPAeVITA centar organizam se umiruje, tijelo se opušta te potiče lučenje pozitivnih hormona. Lagana opuštajuća glazba isprepletena mirisima aromatičnih ulja stimulira dodatno opuštanje, a masaže s posebnim ritualima na početku i na kraju zaista je nešto što nećete poželjeti propustiti. Tretmani s potpisom kao i ostale masaže sadrže welcome i goodbye dodir, ritual čiju kreaciju potpisuje poznati wellness terapeut Peđa Filipović koji je osmislio početne i završne rituale koje terapeuti primjenjuju kod masaža. Tako masaže donose posebnu vrstu ugode, dodatno opuštaju tijelo i organizam te jačaju povjerenje između terapeuta i gosta.

Postoje dva načina izvođena početnog i završnog rituala, ovisno o tome leži li gost početno na leđima ili na trbuhu.

Ako gost leži na leđima na početku masaže, pozdravni ritual počinje tako da ga terapeut pokriva ručnikom, stavlja ruke na prsni koš i trbuh te ga lagano vodi kroz duboke udahe i izdahe pomažući mu da se opusti. Nakon dubokog disanja, terapeut počinje s trominutnim ritualom u kojem rastegne ramena, vrat te izmasira potiljak i vlasište. Nakon uvodnog rituala gost je spreman za odabranu masažu u kojoj na kraju terapeut postavi desni dlan na dio između lopatica, a lijevi na vratno područje. Nakon tri duboka udaha i izdaha, lagano prijeđe desnim dlanom od vratnog dijela do lijevog dlana te rukama prođe preko vlasišta. Tim jednominutnim završnim ritualom, terapeut dodatno pozdravlja gosta, dodajući masaži još veću učinkovitost.

Ako gost leži na trbuhu na početku masaže, početni ritual počinje na području ramena gdje se nakuplja najviše napetosti, a kontakt ruku s ramenima odašilje poruku povjerenja. Laganim pritiskom ramena uz duboke udahe i izdahe terapeut prelazi na dio između lopatica i na vratni dio, lagano potiskivajući jagodicama prstiju. Nakon što se izmasira glava, terapeut rukama prolazi do stopala, lagano ih pritisne prema dolje te uklanja ručnik s gosta kada je stigao do vrata. Gost je opušten i spreman za svoju masažu. Završni pozdrav traje jednu minutu uz duboke udahe i izdahe te dodatnu masažu vrata.

Svima je ponekad potrebna masaža  koja na razne način pospješuje funkcioniranje tijela, ali i uma. Priuštite si je s vremena na vrijeme.

Ključne riječi

REZERVIRAJTE SI SVOJ ODMOR

Pozivamo Vas da pogledate našu aktualnu ponudu paketa za boravak u Termama Olimia.

PROVJERI AKTUALNU PONUDU

POVEZANE OBJAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Što je Art&Spa festival?

Art&Spa festival urbani je festival wellnessa i umjetnosti koji potiče goste na razvijanje kreaitvnosti i maštovitosti na zabavan način. Kroz različite programe, radionice, koncerte i degustacije gosti upoznaju različite grane umjetnosti koje ih na suptilan način opuštaju i relaksiraju. Art&Spa festival sastoji se od Art&Spa škole za djecu, Art&Fun aktivnosti u Vodenom planetu i Art&Wine događanja uz koncerte i degustacije vina.

Sauna programi su nešto što ne smijete propustiti

Uz posebne sauna programe u Svijetu sauna na nekoliko sati vrijeme će za vas stati, dok se u potpunosti opuštate uz maestralno vodstvo naših sauna majstora. Aroma programi, čokoladni programi, programi termalnim blatom ili grožđem... Što birate?