Sauna programi su nešto što ne smijete propustiti

Saune su postojale i u drugim kulturama, ali upravo su se u Finskoj ukorijenile u nacionalnu kulturu i tradiciju. Tamo su one sastavni dio pa gotovo svakog kućanstva. Sauniranje je duboko protkano u životni stil i kulturu Finaca, to je njihovo sveto mjesto. Mjesto apsolutne relaksacije. Prve saune izgrađene su prije dvije tisuće godina iz potrebe za preživljavanjem surovih zimskih uvjeta specifičnih za skandinavsko područje. Kako su se Finci počeli seliti po svijetu, prenijeli su svoju ljubav prema sauniranju i na druge nacije. Sauna (u prijevodu kupalište) je jedina finska riječ u engleskom vokabularu!

Ako provedete jedan dan u saunama Termi Tuhelj, sigurni smo da ćete se i sami uvjeriti u bajkovite čari sauniranja. U Svijetu sauna Hotela Well svakih se sat vremena izmjenjuju različiti sauna programi, osmišljeni tako da saune doživite kao mjesto u kojem se možete u potpunosti opustiti - vaše utočište u koje uvijek možete pobjeći kada vas stisne ritam obaveza i buka svakodnevnog života.

Svijet sauna sadrži četiri finske, tri parne saune i laconium, suhu kupelj koja tijelo lagano zagrijava kao pripremu za izlaganje visokim temperatrama u jednoj od sauna. Ulaskom u ovaj saunski raj na par sati zaboravite na vrijeme, vanjski svijet, brige i stres. Svaka sauna ima svoju priču koju sauna majstori (zaduženi za iskustvo gostiju saune) stvaraju različitim aromama, toplinom, zvukovima, sve u svrhu maksimalne opuštenosti gostiju.

Naš savjet je da odaberete dan u Svijetu sauna kada su na rasporedu programi koji vas najviše privlače i prepustite se nezaboravnim doživljajima umjetničkog sauniranja. Aroma programi vrtloženja zraka s dodacima meda, jogurta, grožđa, soli i različitih aromatičnih ulja prilagođenih godišnjem dobu provode se u solnoj i parnoj sauni. Za ljubitelje slatkih stvari tu su šećerni piling i neodoljivi čokoladni programi - samo čokolada, čokolada s mentom ili čokolada s kokosom? Blatni programi posebno su popularni jer se pripremaju od ljekovitog termalnog blata koje sazrijeva na izvoru tuheljske termalne vode. Tu su još Kleopatrin program, program Slatki snovi i mnogi drugi.

Svijet sauna uvijek je otvoren za sve, osim srijedom od 10 do 12h i subotom od 10 do 12 h rezerviran je za obiteljsko saunanje. To je vrijeme kada roditelji u sauna programima mogu uživati sa svojom djecom, prenoseći na njih već u najranijoj dobi ljubav prema saunama i zdrave navike.

 SVIJET SAUNA

Ključne riječi

REZERVIRAJTE SI SVOJ ODMOR

Pozivamo Vas da pogledate našu aktualnu ponudu paketa za boravak u Termama Olimia.

PROVJERI AKTUALNU PONUDU

POVEZANE OBJAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Što je to welcome and goodbye touch?

Početni i završni rituali u SPAeVITA centra kreirani su pod budnim okom wellness terapeuta Peđe Filipovića. Rituali daju posebnu umjetničku notu masažama, ali dodatno opuštaju gosta te mu pružaju posebnu vrstu ugode i stvaraju jače povjerenje. Rituali su dio Art&Spa koncepta.

Što je Art&Spa festival?

Art&Spa festival urbani je festival wellnessa i umjetnosti koji potiče goste na razvijanje kreaitvnosti i maštovitosti na zabavan način. Kroz različite programe, radionice, koncerte i degustacije gosti upoznaju različite grane umjetnosti koje ih na suptilan način opuštaju i relaksiraju. Art&Spa festival sastoji se od Art&Spa škole za djecu, Art&Fun aktivnosti u Vodenom planetu i Art&Wine događanja uz koncerte i degustacije vina.