5 top atrakcija Vodenog planeta

Vodeni planet Termi Tuhelj najveće je kupalište u Hrvatskoj. Bez preuveličavanja možemo reći da se radi o pravom vodenom carstvu koje je na 15.000 m2 povezano s četiri unutarnja i četiri vanjska bazena, od kojih se oko svakog  nalaze još brojne vodene atrakcije – izvor neiscrpne zabave za sve generacije!

U svim bazenima i popratnim vodenim sadržajima nalazi se termalna voda koja tamo izvire, omogućujući kupačima da uz guštanje u vodi uživaju i u ljekovitim svojstvima termalne vode. Vanjski kompleks Vodenog planeta svojom kompozicijom i načinom na koji je smješten u prostor predstavlja jedinstven krajolik, prepoznatljiv i atraktivan već iz arhitektonske perspektive. 

Ali ono zbog čega Vodeni planet uživa obožavanu reputaciju među kupačima nije ništa od spomenutog, već niz vodenih atrakcija raspoređenih na unutarnje i vanjsko kupalište. 

Koje su to atrakcije zbog kojih Vodeni planet već godinama sjedi na na tronu najpopularnije bazenske avanture u Hrvatskoj?

Adrenalinski tobogani

Za sve gladne akcije i najdinamičnijih vodenih užitaka vanjski bazenski kompleks nudi čak četiri tobogana - tobogan s pet traka za spuštanje u bazene, dva adrenalinska tobogana te tobogan Kamikazu. Šareni, vijugavi tobogani garantirano podižu razinu adrenalina na maksimum!

Bazen s valovima

Jedna od omiljenih vodenih atrakcija naših gostiju svakako je bazen s valovima, prepoznatljiv po zvuku sirene koja označava početak valova – trenutak kada svi pohitaju u bazen! Dok se uz šum valova brćkaju u plićaku, ovaj bazen mnoge podsjeća na more. Za razliku od adrenalinskih uzbuđenja na toboganima, ovdje očekujte relaksirajuću atmosferu i sporiji ritam zabave uz „kontinentalno more“.

Tuhi land

Vodeni atrakcija dizajnirana za najmlađe posjetitelje ime je dobila po malom zelenom svemircu Tuhiju, maskoti koju klinci jednostavno obožavaju. Tuhi land se nalazi u grijanom vanjskom dječjem bazenu, a čine ga dva zatvorena i dva otvorena tobogana, veliko vjedro koje stvara ogroman pljusak vode, malo vjedro iznad stepenica te niz prskalica koje kod djece budi euforiju i veselje.

Dječji vodeni grad

Raj za klince od tri do deset godina! Na unutarnjem kupalištu nalazi se pravi pravcati vodeni grad – hipnotizirajući svijet zabave za najmlađe. Tu su prskalice u obliku životinja, mali tobogani za djecu najmlađeg uzrasta i brojne druge atrakcije zbog kojih oduševljenje djece neće tako brzo splasnuti. 

Relax bazen s vodenom rijekom i koktel barom

Evo jedne atrakcije za odrasle! Kroz rekreacijski bazen vanjskog kupališta prolazi vodena rijeka dužine 250m s dvije lagune i podvodnim masažama. U njoj se nalaze veliki plutajući gumoni u kojima se možete opustiti dok vas struja nosi svojim tokom. Da bi užitak bio još veći, tu je koktel bar na vodi, u kojem možete ispijati omiljene osvježavajuće koktele.

REZERVIRAJTE SI SVOJ ODMOR

Pozivamo Vas da pogledate našu aktualnu ponudu paketa za boravak u Termama Olimia.

PROVJERI AKTUALNU PONUDU

POVEZANE OBJAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Kako spojiti umjetnost i wellness na svom odmoru?

Art&Spa priča - umjetnost prožima kroz sve objekte, usluge i sadržaj Termi Tuhelj. Od umjetnina preko arhitekture koja se savršeno uklapa u prirodni krajolik, same prirode, kromoterapeutskih detalja, posebnih wellness tretmana, sve do najrazličitijih događanja te Art&Spa umjetničkih radionica za djecu.

Jeste li upoznali maskotu Tuhija?

Tuhi, mali zeleni svemirac glavni je stanovnik Vodenog planeta. Na svojoj maloj letjelici došao je iz dalekog svemira i odlučio ostati. Danas uveseljava djecu svih uzrasta, osmišljavajući plesne koreografije, radionice i igre koje svakodnevno zabavljaju djecu u sklopu Tuhi aqua funa na bazenima Vodenog planeta.

Kupanje u dvije države

Kada pogledate sadržaj svog paketa, uočavate li nešto neobično? Nešto što možda niste očekivali? Sigurno vam je za oko zapela jedna rečenica. Kupanje u Termama Olimia. Dobro ste pročitali. Svaki smještajni paket u hotelu Well**** ima besplatno kupanje u Termaliji Relax u Termama Olimia. Vaučer potražite na recepciji hotela.