Kako spojiti umjetnost i wellness na svom odmoru?

Umjetnost je više od slikanja slika i recitiranja poezije. Ona je bilo kakav oblik stvaralaštva i kreativnog izražavanja. Bit je u slobodi da budete kreativni, bez obzira na to stvarate li nešto, izražavate li se ili ste otvoreni za emocije i misli koje umjetnost u vama budi. Kreativnost je ta koja smanjuje anksioznost i stres s kojima se svakodnevno suočavamo. I upravo je to idealna ekstenzija na wellness programe u Termama Tuhelj.

Art&Spa koncept je kralježnica čitavog resorta – umjetnost na svakom koraku i na dohvat ruke! Uvijek i samo s jednim ciljem, pružiti gostima integrirane podražaje kako bi u svakom trenutku za vrijeme i nakon boravka u termama bili sretniji, zadovoljniji i opušteniji. Vodimo vas u šetnju kroz umjetničku priču Termi Tuhelj.

 

Umjetnička oaza u srcu Zagorja

Poznati umjetnici svojim su radovima kreirali Art&Spa priču. Doktorica umjetnosti Mirjana Smolić autorica je mnogih umjetničkih slika postavljenih diljem resorta i voditeljica brojnih Art&Spa radionica za djecu. U Salonu Mila nalaze se slike ciklusa Hrvatski krajolici, u Element baru Čileanska priča, slike inspirirane kulturom i tradicijom Čilea, dok Hostel Vila krase fotografije fotografa Nina Verdnika. Poznati fotograf Damir Hoyka autor je brojnih fotografskih radionica koje su se tamo održavale.

Najupečatljiviji umjetnički komadi nose potpis velikana hrvatske umjetnosti, Ede Murtića.  Najvelebniji od svih, svakako je 42 m dugi restaurirani Murtićev mural napravljen od 324 emajlirane ploče uzete s Končarevih bijelih štednjaka iz 80-ih, postavljen u kompleksu zatvorenih bazena Vodenog planeta.

 

Ples umjetnosti i arhitekure

Barokni dvorac Mihanović prepun je impresivnih slika lokalnog krajolika. Šetnjom kroz park pored dvorca naići ćete na bistu Antuna Mihanovića po kojem je dvorac dobio ime, a krenete li niže prema Hotelu Well, u parku iznad SpaArene ugledat ćete Zaglavni kamen, skulpturu od bijelog kamena postavljenu prilikom otvaranja radova na izgradnji novog hotela koju su postavili Danilo Turk, tadašnji slovenski predsjednik i Ivo Josipović, tadašnji hrvatski predsjednik.  

Kaskadna forma amfiteatra SpaArene savršeno se uklapa u nagrađeni arhitektonski koncept prekrasnog Hotela Well koji svojom otvorenošću prema slikovitom krajoliku te modernim interijerima i toplim bojama u gostima budi pozitivne emocije na svakom koraku i u svakom pogledu. Svojom posebnom „artificial landscape“ formacijom, bazeni Vodenog parka još su jedan adut umjetničkog stapanja arhitekture s prirodnim ljepotama zagorskog krajolika.

 

Priroda kao dio umjetnosti

Između hotelskih objekata nalaze se wellness vrtovi prepuni začinskog bilja. Ovo je savršeno mjesto za radionice u prirodi, meditaciju, smirajući ambijent u kojem će uživati sva vaša osjetila.

 

Kromoterapija

Odsjednete li u Premium sobama Hotela Well, uživajte u Koracima - kromoterapeutskim umjetničkim slikama autorice Mirjane Smolići. Boravak u sobama u kojima dominiraju žuta, crvena, narančasta i ljubičasta, utječu na raspoloženje i psihofizički oporavak. Classic sobe ukrašene su slikama sa segmentima Murtićeva murala.

 

Wellness i umjetnost

Jedan sasvim drugačiji doživljaj wellnessa doživjet ćete odaberete li neki od posebnih SPAeVITA tretmana s umjetničkim potpisom wellness maestra Pedje Filipovića. Tretmani s potpisom  započinju i završavaju posebnim ritualom pozdrava terapeuta i gosta te kratkim vježbama disanja i opuštanja.

 

Doživljaj umjetnosti kroz različita događanja

Koncerti, radionice, izložbe, druženja s poznatim osobama, kazališne predstave, Art&Spa radionice za djecu, vinske kušaonice... Program Termi Tuhelj uvijek nudi nešto za goste koji su otvoreni za nova iskustva u pauzama od uživanja u wellness sadržajima.

Dopustite snazi umjetnosti, prirode i wellness užitaka da vam pomognu da se regenerirate i osnažite svoje prirodno „ja“. Umjetnost protkana kroz svaki korak koji napravite u Termama Tuhelj pomoći će vam da natrag u svoju svakodnevnicu  zakoračite mirniji i snažniji nego prije –  tjelesno, emotivno, privatno i poslovno.

 

REZERVIRAJTE SI SVOJ ODMOR

Pozivamo Vas da pogledate našu aktualnu ponudu paketa za boravak u Termama Olimia.

PROVJERI AKTUALNU PONUDU

POVEZANE OBJAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Jeste li upoznali maskotu Tuhija?

Tuhi, mali zeleni svemirac glavni je stanovnik Vodenog planeta. Na svojoj maloj letjelici došao je iz dalekog svemira i odlučio ostati. Danas uveseljava djecu svih uzrasta, osmišljavajući plesne koreografije, radionice i igre koje svakodnevno zabavljaju djecu u sklopu Tuhi aqua funa na bazenima Vodenog planeta.

Kupanje u dvije države

Kada pogledate sadržaj svog paketa, uočavate li nešto neobično? Nešto što možda niste očekivali? Sigurno vam je za oko zapela jedna rečenica. Kupanje u Termama Olimia. Dobro ste pročitali. Svaki smještajni paket u hotelu Well**** ima besplatno kupanje u Termaliji Relax u Termama Olimia. Vaučer potražite na recepciji hotela.

5 top atrakcija Vodenog planeta

Najveće kupalište u Hrvatskoj goste privlači vodenim atrakcijama kojih je svake godine sve više. Bazeni s valovima tobogani, vodeni gradovi, prskalice i koktel bar u vodi – samo su neke od atrakcija koje garantiraju zabavu i uzbuđenje za sve generacije.