Jeste li znali da je sauna primjerena i za djecu?

U Finskoj prosječna obitelj saunu koristi jednom tjedno, a  više od 90% djece isproba saunu prije svoje sedme godine.  Kod nas ne postoji takva stoljetna tradicija sauniranja, ali to ne znači da sauna nije dobra za mališane. Dapače, istraživanja su potvrdila da je sauna za djecu zdrava, tako da ne postoje nikakve prepreke da u čarima saune uživate sa svojom djecom.

 

Topli zrak u saunama širi pore na koži te se na taj način iz tijela lakše izlučuju toksini, a posljedica toga je veća sposobnost tijela da se bori protiv bolesti karakterističnih za dišni sustav. Djeci koja pokazuju tendenciju oboljenja od astme, bronhitisa, gripe ili alergija boravak u saunama svakako će pomoći!

 

Što se zapravo događa u saunama? Vrućina u sauni povisuje tjelesnu temperaturu na 38°C, a tijelo počinje reagirati jednako kao kod povišene tjelesne temperature uzrokovane bolešću – pojačano stvara bijele krvne stanice i protutijela. Na taj način započinje prirodni proces ozdravljenja i jačanje imunološkog sustava tijela.

 

Sauniranje je fantastična vježba za pore, one se otvaraju i ispuštaju toksine. Ako vaše dijete ima psorijazičnu kožu ili imate tinejdžera koji se bori s aknama, povedite ga sa sobom u saunu! Uzgred, saune blagotvorno djeluju na čitavo psihofizičko stanje djeteta, one opuštaju i smiruju. 

 

Korištenje Svijeta sauna namijenjeno je osobama starijim od 16 godina, a djeca od 4 do 16 godina saune mogu isprobati isključivo u pratnji roditelja. Srijeda i subota prijepodne u Svijetu sauna rezervirani su isključivo za obitelji s djecom. Na taj način Terme Tuhelj pomažu roditeljima da djecu već u ranoj dobi upoznaju s prednostima wellnessa i da krenu usvajati zdrave navike.

 

Za djecu su osmišljeni posebni sauna programi, primjerice -  čokoladni program u parnoj blatnoj sauni te šećerni piling u solnoj sauni. Nakon sauniranja, djeca se zajedno s roditeljima mogu osvježiti u Wellnes baru uz zdrave prirodne sokove ili se odmoriti na visećim ljuljačkama i vodenom krevetu,  što je svakom djetetu posebno zabavno.

 

Bitno je imati na umu da za razliku od odraslih, dječji organizam znojenjem ne može učinkovito regulirati tjelesnu temperaturu. Iz tog razlog djeca u saunama mogu biti isključivo uz prisustvo roditelja, a u Termama Tuhelj programi za djecu odvijaju se i pod stručnim vodstvom sauna majstora.

 

U kojoj dobi je u redu djecu upoznati sa saunama? Onog trenutka kada dijete svjesno može percipirati i izraziti svoje mišljenje vezano uz proces sauniranja. Ako je dijete spremno, prepustite se vodstvu educiranih stručnjaka Terma Tuhelj i opustite se u Svijetu sauna sa svojim najmlađima!

Ključne riječi

REZERVIRAJTE SI SVOJ ODMOR

Pozivamo Vas da pogledate našu aktualnu ponudu paketa za boravak u Termama Olimia.

PROVJERI AKTUALNU PONUDU

POVEZANE OBJAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Kako spojiti umjetnost i wellness na svom odmoru?

Art&Spa priča - umjetnost prožima kroz sve objekte, usluge i sadržaj Termi Tuhelj. Od umjetnina preko arhitekture koja se savršeno uklapa u prirodni krajolik, same prirode, kromoterapeutskih detalja, posebnih wellness tretmana, sve do najrazličitijih događanja te Art&Spa umjetničkih radionica za djecu.

Jeste li upoznali maskotu Tuhija?

Tuhi, mali zeleni svemirac glavni je stanovnik Vodenog planeta. Na svojoj maloj letjelici došao je iz dalekog svemira i odlučio ostati. Danas uveseljava djecu svih uzrasta, osmišljavajući plesne koreografije, radionice i igre koje svakodnevno zabavljaju djecu u sklopu Tuhi aqua funa na bazenima Vodenog planeta.

Kupanje u dvije države

Kada pogledate sadržaj svog paketa, uočavate li nešto neobično? Nešto što možda niste očekivali? Sigurno vam je za oko zapela jedna rečenica. Kupanje u Termama Olimia. Dobro ste pročitali. Svaki smještajni paket u hotelu Well**** ima besplatno kupanje u Termaliji Relax u Termama Olimia. Vaučer potražite na recepciji hotela.