Sauna je zdrava i ljeti

Teško je zamisliti da bi netko ljeti, kada se temperature približe 40°C, zaželio još par sati provesti u sauni u kojoj su temperature i po 65°C. Zvuči suludo, ali ljetno sauniranje zapravo ima brojne benefite za vaše zdravlje, ljepotu i unutarnji mir.

 

Saune su ljeti vaš saveznik za prilagodbu na vrućine i sparine koje vas neugodno čekaju izvan klimatiziranih prostorija. Puno je ljudi koji se s valovima ljetnih vrućina, specifičnih za najtoplije ljetne mjesece, teško nose. Mnogi ih smatraju neizdrživima. Saune pomažu da se što bolje prilagodite na takve teške uvjete, a ljetno sauniranje je nešto što mnogi sportaši koriste kako bi iz sebe izbacili štetne tvari, prilagođavajući se istovremeno na treniranje ili natjecanje pri visokim ljetnim temperaturama.

 

Znojenje je zapravo način na koji naš organizam regulira tjelesnu temperaturu, čuvajući nas od pregrijavanja. Kada se znojimo, a pogotovo na visokim temperaturama, tako nam naše tijelo pomaže da se rashladimo.

 

Svakodnevno u interakciji s okolinom, u naš organizam ulaze elementi koje naše tijelo prepoznaje kao otrovne. Toksične tvari ulaze u naš organizam iz zraka, hrane, a neki se stvaraju u nama. Pojačano izlučivanje znoja savršeni je način da ih izbacimo iz sebe, poboljšavajući istovremeno i rad imunološkog sustava čija je funkcija da nas čuva od bolesti. „Sauna mamurluk“ često je pretraživani pojam u Velikoj Britaniji, jer nerijetko ćemo čuti za osobe koje posjećuju saunu nakon pretjerivanja u jelu i piću. Sauna tijekom mamurluka će učiniti čuda za izbacivanje štetnih tvari unešenih alkoholom, ali istovremeno – nije za osjetljive. Treba skratiti cikluse i piti više tekućine.

 

Sauna ljeti odličan je tretman za oporavak mišića nakon treninga te za jačanje izdržljivosti organizma. Troši kalorije, umanjuje bolove, ali i rizik od srčanog udara. Kosa i koža puno su ljepše nakon izlaganja toplini saune. Nakon nekoliko tretmana u sauni, vaša će koža biti neprepoznatljivo čišća i sjajnija. Sauna je prirodan eliksir mladosti, iskoristite ga!

 

U Svijetu sauna ljetno je sauniranje posebno ugodno jer se dodatno možete rashladiti u bazenu s hladnom vodom, u whirpoolu na vanjskoj terasi ili se u pauzama od saune možete opustiti sunčanjem na vanjskoj terasi.

 

Znate onaj high, osjećaj ogromne sreće nakon treninga nalik tome ''da hodate na oblacima“? Znojenje otklanja stres i lučenjem endorfina izravno nas čini sretnijima. Bez obzira na godišnje doba, sauna je uvijek dobar izbor!

Ključne riječi

REZERVIRAJTE SI SVOJ ODMOR

Pozivamo Vas da pogledate našu aktualnu ponudu paketa za boravak u Termama Olimia.

PROVJERI AKTUALNU PONUDU

POVEZANE OBJAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Što je to welcome and goodbye touch?

Početni i završni rituali u SPAeVITA centra kreirani su pod budnim okom wellness terapeuta Peđe Filipovića. Rituali daju posebnu umjetničku notu masažama, ali dodatno opuštaju gosta te mu pružaju posebnu vrstu ugode i stvaraju jače povjerenje. Rituali su dio Art&Spa koncepta.

Što je Art&Spa festival?

Art&Spa festival urbani je festival wellnessa i umjetnosti koji potiče goste na razvijanje kreaitvnosti i maštovitosti na zabavan način. Kroz različite programe, radionice, koncerte i degustacije gosti upoznaju različite grane umjetnosti koje ih na suptilan način opuštaju i relaksiraju. Art&Spa festival sastoji se od Art&Spa škole za djecu, Art&Fun aktivnosti u Vodenom planetu i Art&Wine događanja uz koncerte i degustacije vina.