Tradicionalna kuhinja prezentirana na moderan način

Ako ste krenuli u potragu za posebnim doživljajima koji će vas izbaciti iz uspavanog ritma svakodnevnice, zaputite se u Terme Tuhelj i krenite u gastro istraživanje Hrvatskoga zagorja! 

A la carte restoran Dorac Mihanović gurmanski je raj koji nikako ne smijete zaobići. Ovdje se na jedan magičan način na svakodnevoj bazi sljubljuje tradicija s modernim tehnikama u kulinarstvu, a na tanjurima izlaze autohtona zagorska jela interpretirana u duhu današnjeg vremena koja će vas, vjerujte nam, šarmirati. 

Već sama atmosfera dvorca kao da budi prizvuke nekih starih, dvorskih vremena iz prošlosti. Intiman ambijent restorana i mističnost dvorske prošlosti jedan je od krivaca što je Dvorac Mihanović omiljen izbor za romantične večere, vjenčanja, posebne proslave, degustacije ili poslovne sastanke. Restoran  ima i druge adute - prekrasan prirodan krajolik koji ga okružuje i vinoteku bogatu najboljim hrvatskim vinima!

Jelovnik inspiriran zagorskim krajem i duhom prošlosti bazira se na bogatoj ponudi tradicionalnih i nacionalnih jela podijeljenih u tri kategorije. 

Zagorska jela su tradicionalna jela koja se prenose generacijama, pripremljena prema tradiciji stare zagorske kuhinje. Zagorska gusta juha s krumpirom, slaninom i šampinjonima, domaći štrukli u juhi ili zapečeni u medenici, mlinci, kukuruzni žganci... Sve su to jela iz kuhinja naših baka, čiji starinski zalogaji, neodoljivo šarmantni, bude nostalgiju za nekim starim, jednostavnijim vremenima.

Dvorska su jela specifičnost Dvorca Mihanović. Pripremaju se prema recepturama iz davnih vremena grofa Brigljevića, vlasnika dvorca i supruga sestre Antuna Mihanovića, uz tek dodir suvremenog kulinarstva koji oplemenjuje ova aristokatska jela iz davnina. Prizivajući vremena  kada se jelo iz glinenih posuda i pilo iz drvenih vrčeva, uz dugonoćne zvukove dvorske glazbe i animaciju dvorskih sluga, jela poput tuheljskog pinkleca, grofovskog odreska i viteške sablje  gastronomski su igrokaz koji oduševljava i prezentacijom i okusima. 

Losos sa žara, vegeterijanski tanjuri, kuhano hrskavo povrće ili pak povrće sa žara, samo je dio ponude vitalnih jela, treće kategorije koja na najljepši način spaja zdravo, ukusno i lagano.

Romantična atmosfera dvorca i moderna prezentacija tradicije ključne su karakteristike restorana Dvorac Mihanović, restorana koji će vas provesti kroz autohtne okuse Zagorja!

REZERVIRAJTE SI SVOJ ODMOR

Pozivamo Vas da pogledate našu aktualnu ponudu paketa za boravak u Termama Olimia.

PROVJERI AKTUALNU PONUDU

POVEZANE OBJAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Ljubitelji meksičke kuhinje doći će na svoje

A la carte restoran Element bar u sklopu Hotela Well nezaobilazno je mjesto za vrijeme uživanja u vodenim atrakcijama ili wellness uslugama. Na meniju su empanade, tacosi, nachosi, fajitasi, tortilje i ramstek sa žara, u kombinaciji s tortilja čipsom i umacima po želji i različitim hrskavim, začinjenim salatama.

Što je vitalna hrana?

Restorani Termi Tuhelj nude daleko više od uobičajene hotelske ponude. Vitalna jela čine 30% hrane ugostiteljskih objekata i pripremljena su od najkvalitetnijih, svježih, niskokaloričnih lokalnih namirnica bez puno začina i masti, u najboljem omjeru kalorijskih i nutritivnih vrijednosti.