Što je vitalna hrana?

Naše prehrambene navike izravno utječu na naše zdravlje. Svakodnevnica života prenatrpanih rasporeda i obaveza ne ostavlja previše vremena za razmišljanje o hrani – što, kako i kada jedemo. Nerijetko jedemo ono što stignemo, kada stignemo, u potpunosti nesvjesni koliko je to štetno za naše zdravlje.  U Termama Tuhelj briga o vašem tijelu i duhu ne ostaje isključivo na wellness uslugama. Naša je želja naučiti svakog gosta pozitivnim promjenama i navikama koje će unaprijediti njegov životni stil, s ciljem da dugoročno vodi jedan bolji, ljepši i zdraviji život.
 
Selfness pristup inovativan je koncept poslovanja koji je 2014. godine proveden u svim segmentima Termi Tuhelj, a njegov sastavni dio je vitalna hrana – koncept prehrane u kojem se 30% hrane ugostiteljskih objekata termi priprema s posebnom pažnjom, najkvalitetnijim svježim i lokalnim namirnicama, u najboljem omjeru kalorijskih i nutritivnih vrijednosti!
 
Ideja je da se gostima pruži prilika da stisnu kočnice ubrzanog života i da usvoje navike koje će ih učiniti sretnijima i zdravijima. Koncept vitalne prehrane ne znači samo zdrave menije, već i stjecanje znanja o zdravoj prehrani.
 
Ugostiteljski djelatnici Terma Tuhelj prošli su brojne edukacije kako bi naučili pripremati obroke s najzdravijim namirnicama na najzdraviji način. Njihovo iskustvo u obliku savjeta o prehrani uvijek su dostupni gostima hotelskih restorana kroz format show cookinga. Kako bi se postigla interakcija s kuharom, trudimo se što više hrane skuhati pred očima gostiju, što je ujedno dobra prilika za pitanja.
 
Vitalna hrana priprema se s niskokaloričnim namirnicama,  bez  puno  začina i  masti. Gostima je ostavljena mogućnost da sami jelima daju željeni okus izborom začina i hladnih prešanih ulja koji su dostupni uz popratne opise i informacije kako koristiti i kombinirati.  Primjerice, menta je začin koji ćete doslovno naći svugdje. Kao začin kuće, nalazi se u mirisnim wellness vrtovima tik uz staklene stijene Hotela Well, goste u sobama dočekuje mali poklon - sapun od mente s porukom. U Terra lounge i Infinity baru gosti mogu uživati u toplim gutljajima čaja od mente s porukom, u restoranu Lati gosti mogu probati mentu u kombinaciji s grizom, a u SPAeVITA centru i Svijetu sauna mogu isprobati masažu ili piling s mentom. 
 
Kako prepoznati vitalna jela na našim menijima? Potražite simbol jabučice i sami složte svoj vitalni obrok, prilagođen vašim prehrambenim potrebama ili navikama. Vitalna jela sadrže lagane namirnice s lokalnih domaćinstava i predstavljaju najbolji izbor za organizam, a pritom su vrlo ukusna.
 
Vitalna jela su bitna prekretnica u ugostiteljskoj ponudi Termi Tuhelj, pogotovo bitna ljudima koji inače paze što i kako jedu. Boravak u hotel u Termama Tuhelj ne mora značiti prekid vašeg režima prehrane. Dapače, mi goste podržavamo u navikama koje im osiguravaju vitalnost i zdravlje!
 

Ključne riječi

REZERVIRAJTE SI SVOJ ODMOR

Pozivamo Vas da pogledate našu aktualnu ponudu paketa za boravak u Termama Olimia.

PROVJERI AKTUALNU PONUDU

POVEZANE OBJAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Tradicionalna kuhinja prezentirana na moderan način

Jelovnik inspiriran zagorskim krajem i duhom prošlosti bazira se na bogatoj ponudi tradicionalnih i nacionalnih jela pripremljenih tehnikama modernog kulinarstva. Jela su podijeljena u tri kategorije – zagorska, dvorska i vitalna jela.

Ljubitelji meksičke kuhinje doći će na svoje

A la carte restoran Element bar u sklopu Hotela Well nezaobilazno je mjesto za vrijeme uživanja u vodenim atrakcijama ili wellness uslugama. Na meniju su empanade, tacosi, nachosi, fajitasi, tortilje i ramstek sa žara, u kombinaciji s tortilja čipsom i umacima po želji i različitim hrskavim, začinjenim salatama.