Arhitektura kao dio Art&Spa priče

Umjetnost je oduvijek bila više od ukrasa. Umjetnička djela nisu samo dio prostora. Ona razbuktavaju misli, bude emocije, ostavljaju trag u životu promatrača.

 

U Termama Tuhelj umjetnost je sveprisutna. Ima isti učinak kao zadovoljstva koja osjećamo tijekom odličnog koncerta, smijeha s prijateljima ili kada isprobamo neko dobro jelo. Art&Spa koncept inovativan je spoj umjetnosti i wellness doživljaja i svojevrsna plazma čitavog kompleksa. Sačinjavaju ga umjetnička djela, priroda i krajolik, skulpture, kulinarski specijaliteti, posebni sauna programi i tretmani s potpisom, umjetnički događaji, kromoterapeutski detalji, a pogotovo arhitektura.

 

Na brijegu pored Hotela Well uzdiže se Dvorac Mihanović, preuređena kurija iz 18 stoljeća. Barokni su dvorac izgradili grofovi Erdödy, a ime je dobio po autoru hrvatske himne, pjesniku Antunu Mihanoviću koji je u njemu boravio. Dvorac je obnovljen 1983. i zaštićen kao kulturni spomenik. Danas je jedinstveno mjesto za poslovne susrete, kongrese, vjenčanja, ali i mjesto na kojem ćete okusiti vrhunske zagorske kulinarske specijalitete, kao i vina.

 

Poseban krajolik Vodenog planeta pomno je osmišljena „artificial landscape“ priča. Bazeni i vodene atrakcije u obliku trokuta i razlomljenih pravokutnika na jedinstven su način ukombinirani u prirodno zelenilo i tvore kompoziciju koja asocira na umjetničku sliku.

 

Apsolutni prvak spajanja suvremenih trendova u arhitekturi s prekrasnim krajolikom zagorskih brežuljaka zasluženo je Hotel Well, izgrađen 2012. godine. Arhitekti Tomislav Vreš i Marin Mikulić maestralno su spojili staro i novo, tradicionalno i suvremeno i iste godine primili su izvanredno priznanje Viktor Kovačić za najbolje arhitektonsko ostvarenje! Novi i stari smještajni kapaciteti spojeni su na funkcionalan i kreativan način, sljedeći ideju povezivanja svih sadržaja u zaokruženu cjelinu. Tri smještajna paviljona karakteristično oblikovana formiraju amfiteatralni atrij SpaArena koji ugošćuje brojne događaje na otvorenom. Hotel Well vješto je smješten na strmu i naizgled prostorno ograničenu parcelu, kreirajući dojam razvedenog hotela koji je savršeno  uklopljen u naturalni ambijent i omogućuje gostima kontakt s prirodom.

 

Izgradnja Hotela Well u punom smisli riječi predstavlja pomak na zapostavljenoj arhitektonskoj sceni Hrvatskog zagorja. 

REZERVIRAJTE SI SVOJ ODMOR

Pozivamo Vas da pogledate našu aktualnu ponudu paketa za boravak u Termama Olimia.

PROVJERI AKTUALNU PONUDU

POVEZANE OBJAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Plivanjem do zdravlja

Plivanje je sjajan oblik tjelovježbe koja pokreće čitavo tijelo i pravi odabir za sve koji žele ostati aktivni i zdravi, bez obzira na godine. Plivajte redovito i smanjit ćete rizik od kroničnih bolesti, a vaše raspoloženje, kao i tjelesna težina bit će idealni.