Kako termalna voda i termalno blato utječu na organizam?

Termalna voda tuheljskih termi temperature 33°C izvire na dnu Bazena na izvoru, podno baroknog Dvorca Mihanović. Ovaj ljekoviti izvor spada među najizdašnija vrela u Hrvatskom zagorju i predstavljaju nepresušan izvor prirodnog bogatstva na kojem se temelje brojni wellness, spa i zdravstveni tretmani.

 

Tuheljska termalna voda spada među ljekovite mineralne vode. Njezin glavni prirodni sastojak je sumpor, glavni krivac za pojačana ljekovita svojstva vode. Osim sumpora, termalna voda sadrži natrij, kalij, kalcij, magnezij i stroncij, a bogata je i peloidnim česticama koje se sakupljaju u tvarima nastalima u prirodi tijekom geoloških procesa.

 

Ljekovita svojstva termalne vode tisućljećima se koriste za liječenje reumatskih oboljenja, posljedica ozljeda kostiju i zglobova, postoperativnih procesa, opeklina i raznih kožnih oboljenja, pa slobodno možemo reći da se radi o vodi brojnih vrlina. Zbog svojih protuupalnih i antioksidativnih svojstava, termalna voda je melem za one s atipičnim vrstama i problemima kože kao što su akne, psorijaza, ekcemi ili rozaceja.

 

Svi bazeni Vodenog planeta ispunjeni su termalnom vodom, a ako se poželite kupati na samom izvoru, Bazen na izvoru otvoren je za goste. U kombinaciji s peloidnim blatom koje tamo nastaje, termalna voda pruža neprocjenjivo iskustvo za sve koji zdravlje i njegu stavljaju visoko među svoje priroritete.

 

Mineralno termalno peloidno blato sadrži sitnozrnastu strukturu bogatu silicijem, aluminijevim željezom, magnezijem, kalijem, natrijevim oksidom, sumporom i organskim tvarima, a lista njegovih benefita za ljepotu i zdravlje dugačka je. Tuheljsko je blato priznato kao jedno od najljekovitijih u Europi, a njegova najučinkovitija primjena u SPAeVITA centru je u anticelulitnim tretmanima te tretmanima s fokusom na regeneraciju kože. Zbog izrazito ljekovitog sastava, termalno blato prvak je u postupcima uklanjanja toksina iz tijela, opuštanju mišića, smanjenju bolova i uklanjanju stresa.

 

Pomažući tijelu u zadržavanju vlažnosti, termalna voda i termalno blato sjajan su par ako želite vikend provesti u wellness senzaciji nakon koje će vaša koža biti vidljivo pomlađena.

REZERVIRAJTE SI SVOJ ODMOR

Pozivamo Vas da pogledate našu aktualnu ponudu paketa za boravak u Termama Olimia.

PROVJERI AKTUALNU PONUDU

POVEZANE OBJAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.