Dvorac Mihanović

Šarm, tradicija i odlična hrana

U hladu stoljetnog drveća, uzdiže se barokno zdanje dvorca Mihanović preuređenog u reprezentativni ugostiteljski objekt. Datira još iz 18. stoljeća kada su ga izgradili grofovi Erdödy. Danas, a la carte restoran, nudi bogatu gastronomsku ponudu tradicionalnih i nacionalnih jela. Tematske večeri u duhu prošlih vremena uz zvukove žive glazbe, zagorski specijaliteti spremljeni od strane vrhunskih kuhara i buke vrhunskih vina samo su neke od čari koji su oduševljavale i samog Antuna Mihanovića.

Doživite dašak novih jela koje su nastala pod budnim okom šefa kuhinje Mirka Ljubića te razmazite svoje okusne pupoljke odličnom hranom. Posebne tematske ponude, dnevni meniji, dvorske večere ili pak a la carte ponuda jela…neće vas ostaviti ravnodušnim. A cijena….prava sitnica. 

Menu

Radno vrijeme

ponedjeljkom zatvoreno

uto-pet: 12:00-22:00

sub: 11:00 – 00:00

ned, praznici: 11:00-22:00

Menu

PDF

Viteški rođendani

Želite da Vaša djeca proslave rođendan iz snova? Viteški rođendan u Dvorcu Mihanović nešto je o čemu će svi prijatelji Vaše djece pričati.

Uz posebne dvorske menije, djeca će uživati u posebnoj kostimiranoj dvorskoj animaciji gdje će se zabavljati uz potragu za blagom, priču o dvorcu te ostala dvorska iznenađenja.

Zašto je viteški rođendan poseban:

  • Djeca uživaju u posebnoj dječjoj animaciji
  • Zabavlja ih animacijski tim Terma Tuhelj
  • Slavljenik/ica uvijek dobije poklon za uspomenu
  • Zabavi se pridruži i maskota Tuhi

MENIJI

Vitalna jela u restoranu Dvorac Mihanović

Posebna ljetna ponuda vitalnih jela omogućit će Vam da jedete zdravo i kvalitetno. Doživi i TI poseban ambijent restorana s neponovljivom gastro ponudom.

Gastro doživljaj u Restoranu Dvorac Mihanović

Neka doživljaj bude jedinstven!

Uživajte u neponovljivoj gastro ponudi i degustaciji odličnih lokalnih vina. Uz svaki slijed jela pripremili smo Vam i vina koja će najbolje odgovarati odabranim specijalitetima, a naši sommelijeri će Vam i prezentirati o kakvom vinu se radi.

Cijene degustacija kreću se od 32,00 kn do 64,00 kn ovisno o sljedovima jela. Vikendima i praznicima, samo za Vas pripremamo jela tradicionalne recepture – purica s mlincima i jela od teletine.

O dvorcu

Barokni dvorac Mihanović u 18. su stoljeću izgradili grofovi Erdody, a kasnije se našao u vlasništvu bana Josipa Brigljevića, i pjesnika Antuna Mihanovića. Autor hrvatske himne »Lijepa naša« često je boravio u ovom dvorcu i zato su ga po njemu nazvali. 

Dvorac je okružen parkom u kojem se nalazi i višestoljetnplatana, a u njoj se rado skrivaju i brojne životinje.  Od godine 1983. obnovljena zgrada je postala hrvatski kulturni spomenik, poznat po održavanju brojnih svečanosti, čak i državnih.

Uživajte u duhu autora hrvatske himne

Kada je ugledni hrvatski pravnik Antun Mihanović, čije ime nosi naš dvorac Mihanović, u desetom broju književne revije Danica, 14. ožujka 1835., objavio pjesmu Horvatska domovina, vjerojatno nije bio svjestan da će upravo te njegove riječi tijekom stoljeća postati hrvatskom himnom i svojevrsna priča o hrvatskoj povijesti. Pjesma je postala himnom krajem 19. stoljeća, a četiri strofe od ukupno 14 strofa dugačke pjesme, postale su i službena himna samostalne Hrvatske.  Tako su i autor i pjesma, koja je bila objavljena u vodećoj reviji književnog preporoda Hrvatske, doživjeli besmrtnu slavu.

Energiju tih riječi, koje povezuju hrvatski narod i oživljavaju najplemenitije osjećaje, možete osjetiti upravo u srcu Terma Tuhelj, u našem dvorcu Mihanović, gdje je živio ovaj veliki hrvatski pjesnik i pravnik. Nigdje se drugdje, kao ovdje, ne povezuje u jedinstveni sklop kultura, povijest, nasljedstvo, priroda i moderno. 

Srednjovjekovna večera

Dvorac Mihanović ne nudi samo vrhunska i tradicionalna jela zagorske kuhinje i vrhunska vina lokalnih vinara. Njegovi svečani saloni su kao stvoreni za obilježavanje važnih trenutaka u vašem životu, za posebne prilike, posebne proslave u društvu vama dragih osoba.  

Uz srednjovjekovnu večeru u Dvorcu Mihanović osjećat ćete se kraljevski. Već na ulazu pozdravit će vas dvoranin, koji će vas odvesti u svijet posebne dvorske atmosfere i iskustva. Na moderan način, ali prije svega uz autohtonu notu, uživat ćete u dvorskim specijalitetima, u sjeni stoljetnih stabala, na terasi ili u dvorskom salonu, a potpuni dojam učinit će i srednjovjekovna glazba.

Posluživat će vas konobari u dvorskoj odjeći, a s prijateljima i društvom uživat ćete u atrakcijama na tanjuru, a posebno će vas oduševiti dvorski mač na kojem su nabodeni različiti i vrhunsko pripremljeni marinirani komadići mesa. Jela serviramo pred goste i oni sami mogu izabrati jela koja im najbolje odgovaraju. 

Natrag u budućnost ili naprijed u prošlost, kako vam je draže, dašak dvorske gastronomije nigdje nije toliko prisutan kao kod nas, posebno u tako raznolikoj tradicionalnoj gastronomiji.  

Posebnosti

Gastronomski doživljaji

U Dvorcu Mihanović priznati više puta nagrađeni kuharski majstori  pripremit će vam izabrana jela tradicionalne zagorske kuhinje, a konobari će vam poslužiti vrhunska vina lokanih vinara.  U dvorcu su u ponudi i posebni degustacijski meniji, na primjer dvorska i srednjovjekovna večera  te različiti kućni specijaliteti.

Događaji u dvorcu

U raskošnom restoranu pripremamo brojne tematske i romantične večere, poslovne ručkove i  viteške rođendane za djecu s posebnom animacijom i prilagođenim menijem. Svaku subotu možete se opustiti uz zvukove žive glazbe i uz romantičnu večeru sa svijećama. Svake godine u dvorcu pripremamo Mihanovićeve dane.

Vjenčanja u  Dvorcu Mihanović

Izrecite zavjet ljubavi ispod stoljetnih stabala u parku Dvorca Mihanović i proslavite taj dan u baroknim salonima našeg restorana. Pobrinut ćemo se da taj dan mladencima i gostima ostane nezaboravan

Vinoteka s vrhunskim vinima

Dvorac ima vinoteku, gdje možete uživati u degustaciji izabranih zagorskih vinara koji su osvojili brojna priznanja.

Želite uživati u srednjovjekovnoj večeri?

Ništa lakše.

Pošaljite nam upit i vaš zahtjev, rado ćemo vam odgovoriti sa svim pojedinostima u najkraćem mogućem vremenu.