Termalna voda

Tuheljska termalna voda i izvor zdravlja i energije - Tuheljsko termalno blato

Ljekovitu  termalnu vodenu ponudu,  koja će vas očarati, povezali smo u čudesno termalno iskustvo te smo je nadogradili prirodnim ljekovitim sredstvom i nepresušnim izvorom zdravlja i energije - Tuheljskim termalnim blatom, koje se cijeni kao jedno od najboljih ljekovitih termalnih tvari u Europi!

Termalna voda iz Tuhelja spada među ljekovite mineralne vode iz skupine sumpornih voda. Voda, koja na izvoru ima od 32 – 33 stupnja Celzijevih, upotrebljava se za ublažavanje simptoma reumatskih bolesti, postoperativnih procesa i posljedica ozljeda zglobova i kostiju. Blagonaklono utječe i na različita kožna oboljenja, zacjeljuje i njeguje kožu. 

Sastav termalne vode

Tuheljska termalna voda je bogata peloidnim česticama koje se sakupljaju u tvarima nastalima u prirodi tijekom geoloških procesa. Fino usitnjene i pomiješane s vodom, čestice imaju i mineralno i biljno porijeklo. Glavni sastav vode je sumpor, što pojačava njena ljekovita svojstva.

Uz sumpor  termalna voda sadrži i natrij, kalij, kalcij, magnezij i stroncij te brojne druge tvari. 

Termalna voda na izvoru

Posebnost Terma Tuhelj je termalna voda koja se nalazi u baš svim vanjskim i unutarnjim bazenima, a osim toga kupati se možete i na samom izvoru ove ljekovite mineralne vode. Bazeni na izvoru nalaze se u neposrednoj blizini očaravajućeg baroknog dvorca Mihanović.  

SASTAV VODE (u 1 litri vode nalazi se):

Natrij (Na)

2,40%

Kalij (Ka)

0,61%

Kalcij (Ca)

6,59%

Magnezij (Mg)

2,31%

Stroncij (Sr)

0,01%

Barij (Ba)

0,00%

Mangan (Mn)

0,00%

Cink (Zn)

0,01%

Olovo (Pb)

0,00%

Kositar (Sn)

0,00%

Bakar (Br)

0,00%

Klor (Cl)

0,96%

Brom (Br)

0,00%

Jod (J)

0,00%

Sulfat (SO4)

8,52%

Hidro karbonat (HCO3)

26,55%

Silicijev oksid (SiO2)

4,66%

Titanov oksid (TiO2)

0,00%

aluminijev oksid (Al2O2)

0,14%

Željezov oksid

0,02%

Nikal (Ni)

sljedovi

slanost

39,31%

Terapije termalnim blatom

Ponosni smo što vam možemo ponuditi fango terapije uz pomoć tuheljskog blata kojeg dobivamo na izvoru termalne vode, gdje nastaje na prirodan način kod prirodne temperature od 33 °C.

Naše blato je idealno za upotrebu u ljekovite svrhe, u različitim oblicima terapija, lagane je i sitne teksture te sadrži brojne ljekovite elemente koji uklanjanju i ublažavaju probleme s reumom, išijasom i artritisom. 

Više

Aktivnosti u vodi

Aktivnosti u vodi su najbolji izbor za svako godišnje doba. Zbog otpora vode i aktivnosti u vodi gube se kilogrami, svi mišići tijela se pravilno oblikuju, a plivanje je ujedno i jedan od sportova koji definira mišiće te stoga i ne čudi da doktori preporučaju odlazak na bazene barem tri puta tjedno.

Osim fizičkog izgleda, vodene aktivnosti pozitivno djeluju i na srce i krvožilni sustav te su odličan način u prevenciji stresa. Istraživanja su pokazala da su ljudi koji se bave plivanjem, uglavnom dobro raspoloženi, nemaju  bolove u leđima i ostaju vitalni duže vrijeme.