Hotel Well****

Umjetnost u znaku najboljih

Samo nekoliko metara od Dvorca Mihanović, ulazimo u zonu umjetnosti… prekrasno zdanje Hotel Well**** koje spada u najbolje arhitektonsko ostvarenje u 2012. godini i dobitnik je prestižne nagrade Viktor Kovačić. Hotel s potpisom mladih arhitekata Vreša i Mikelića zaista mami poglede. Moderan namještaj, tople boje pružaju svojevrsnu kromoterapiju i potiču pozitivne emocije u čovjekovom organizmu.

Smještajni kapaciteti razdvojeni su u nekoliko zgrada te su odabirom materijala i projektiranjem namještaja organizirane na način koji karakterizira atmosferu lakoće i svijetla (podne i stolne svjetiljke, stolovi, kreveti i ormari u kombinaciji metala i hrastovog drveta). Sve smještajne jedinice povezane su podzemnim hodnicima s ostalim dijelovima resorta te prilikom šetnje gosti mogu stalno uživati u kontaktu sa slikovitim krajolikom jer se skoro kroz cijeli prostor provlači velika staklena stijena.

U sklopu hotela, nalazi se i SpaArena, sastavljena od  kaskadnih elemenata koji čine idealnu formu amfiteatralne pozornice, koja je idealno mjesto za vanjska događanja, koncerte, animaciju, kazališne predstave, a balkoni hotela postaju privatne lođe. 

Iznad arene nalazi se i mali park na kojem se smjestila i skulptura napravljena od bijelog kamena pod nazivom „Zaglavni kamen“ koja je postavljena prilikom početka radova na novom hotelu.

Skulpturu je izradila akademska kiparica Mirjana D. H. Smolić iz Zaboka. Zaglavni kamen posljednji je kamen koji se postavlja na vrh luka građevine, učvrsti sve njezine sile i omogućuje lukovima da održe težinu i statiku. Time postaje najvažniji dio u građenju jer lukovi građevine ne mogu biti stabilni dok se on ne postavi. Skulpturu su postavili tadašnji hrvatski i slovenski predstavnici kao simbol prijateljstva između Hrvatske i Slovenije.