+ Odaberite oznake

bebe
djeca
hrana
plivanje
ritual kuće
selfness
Škola plivanja
vitalna hrana

Detox u saunama

17.5.2017.

Detox u saunama

Iako smo svi mi ljubitelji sauna moramo biti iskreni sami prema sebi da malo nas je upućeno u sve blagodati koje ona nosi sa sobom. Prije nego se odlučimo otići u saunu moramo znati da to nisu samo prostorije visoke temperature od kojih ćemo se znojiti kao nikada u životu, nego prostorije koje će nam pomoći da unaprijedimo svoj život.

Tijekom redovitih odlazaka u saunu primijetit ćete da vam se koža pomladila, nestat će i podočnjaci i nečistoće na tijelu, krv cirkulira puno brže, a tijelo se opušta u stanje ugodnog umora. Ako se nakon izlaganja toplom zraku, istuširate mlakom vodom, popijete čaj i legnete na jednu od ležaljku, primjerit ćete koliko je svijet ugodniji.

Nakon zime i hladnijih mjeseci, organizam nam je preopterećen teškom hranom koju smo konzumirali zbog nedostatka voća i povrća te je to jedan od razloga nakupljanja toksina u našem tijelu koji se osim u hrani, nalaze u vodi, zraku, kozmetici pa čak i u odjeći koju nosimo. Upravo iz toga razloga gubimo energiju, postajemo umorni i bezvoljni, poremeti nam se probava, a vrlo često dođe i to drugih zdravstvenih problema.

Pomognimo sebi na vrijeme i krenimo u saunu. Važno je znati da će redovito sauniranje očistiti organizam od nakupljenih toksina. Sauna podiže tjelesnu temperaturu za nekoliko  stupnjevaHipertermija, ili povišena tjelesna temperatura, ubija bakterije, viruse i parazite u krvi i tkivima te potiče proces znojenja. Sa znojenjem, u tijelu se tope masne naslage u kojima su najčešće zarobljeni toksini. Toksini se oslobađaju i napuštaju naše tijelo kroz kožu, putem znoja.

Odlazak u saunu i izlaganje vrućem zraku može se ponoviti do tri puta u jednom danu, nikako više i to jednom do dvaput tjedno (maksimalno 3 puta). Time ćemo postići optimalne rezultate po zdravlje. I nemojte zaboraviti da je tuširanje i pijenje vode ili čaja za vrijeme boravka u sauni izrazito važno stoga nemojte to izostaviti.

Natrag


Pročitaj još

Vitalna hrana

Potražite jela označena simbolom jabuke!

Više

Ritual kuće

3-minutni ritual kuće za zdrav i pozitivan početak dana.

Više

Menta

Prepustite se menti

Više