+ Odaberite oznake

bebe
djeca
hrana
plivanje
ritual kuće
selfness
Škola plivanja
vitalna hrana

+ Izberite mesec/leto

Škola plivanja

Škola plivanja

Škola plivanja radi se u suradnji s Aquaeducom, specijaliziranim centrom za plivanje beba i mališana namijenjen svoj djeci i odraslima koji žele imati zdrave navike. Škola je namijenjena djeci od 4 godina na više te se obuka odvija uz pomoć posebnih plivačkih rekvizita tzv. "swimtrainer-ima“. Rekviziti su namijenjeni životnoj dobi djeteta te se u ovom programu koristi tzv. narančasti i žuti obruč.

Narančasti Fredov obruč

Je srednje veličine s manjim uzgonom i manjom stabilnošću. Na taj način je omogućena veća sloboda gibanja. Omogućuje automatizaciju gibanja nogu i koordinaciju s gibanjem ruku. Pri tome moramo paziti na jednakomjerno gibanje s velikim gibanjima nogu i manjim gibanjima ruku. Koordinacija postepeno prelazi na stupanj automatiziranosti. Dijete prepliva više s prsnim gibanjem, mijenja smjer plivanja, okreće se te je samostalno i opušteno u vodi. Nije preporučljivo da dijete pliva na duže razdaljine. Kada dijete nauči pravilno plivati prelazimo na žuti obruč. Narančasti obruč je primjeren za djecu između 2 i 6 godine starosti zbog smanjenog uzgona. S njim se djeca nauče koordinirati gibanje ruku i nogu.

Žuti Fredov obruč

Obruč je najmanji između svih prije navedenih, s najmanjim uzgonom, stabilnošću i volumenom. Zbog toga djetetu omogućuje najveću slobodu gibanja. Na taj način dijete pliva s vlastitom snagom i tehnikom. Kada dijete može preplivati veću dužinu i sposobno je mijenjati smjer sa žutim obručem, možemo nastaviti s metodičkim postupkom. Polagano smanjujemo zapreminu zraka u vanjskom dijelu obruča. Dijete u ovakvim promijenjenim uvjetima treba plivati veće razdaljine i mijenjati smjer. Nakon toga postupno ispuštamo zrak u unutrašnjem obruču koji služi za ujednačavanje djetetovog uzgona. S ovim postupkom se dijete u potpunosti prepusti uzgonu i pliva nakon potpunog oduzimanja zraka samo s bočnim dijelovima obruča koji još uvijek sadržavaju zrak. Uloga bočnih dijelova nije noseća već psihološka. Na tom stupnju ispuštanja zraka moramo biti posebno oprezni na mirno i jednakomjerno plivanje. Kada je dijete postiglo taj stupanj znanja može se samo pobrinuti za uzgon i prestati upotrebljavati Fredov obruč. Dijete je spremno za samostalno plivanje. Žuti obruč ima najmanji uzgon i primjeren je za djecu od 4 do 8 godine starosti. Predstavlja metodički prijelaz prema samostalnom plivanju gdje je koordinacija rada udova postojana.

Cijena i sadržaj

Tečaj sadrži 8 dolazaka, 1 x tjedno po cijeni od 800,00 kn. Prvi tečaj će se održati nakon 5 prijavljenih polaznika. Za sve informacije i prijavu svog mališana nazovite na 049/203 712 ili pošaljite mail na vodeni.planet@terme-tuhelj.hr

Natrag


Pročitaj još

OSJETI SNAGU PRIRODE NA BAZENIMA

Bazeni Vodenog planeta u Termama Tuhelj punjeni su ljekovitom termalnom vodom koja izvire na samom izvoru.

Više

OSJETI SNAGU PRIRODE U OKOLICI

Aktivnosti u prirodi i na svježem zraku pomoći će nam da se osjećamo bolje, pozitivnije i puni energije.

Više

OSJETI SNAGU PRIRODE U WELLNESSU

Zastanite na trenutak i zapitajte se koliko znate o tretmanima koje redovito koristite?

Više