+ Odaberite oznake

djeca
sport
studenti
vodeni planet

EDEN Inovacijska nagrada 2019

EDEN Inovacijska nagrada 2019

U sklopu 13. sastanka europske EDEN mreže koji se održao 11. I 12.4. 2019. u rumunjskom gradu Piatra Neamtu, dodjeljena je godišnja EDEN Inovacijska nagrada za 2019. Terme Tuhelj osvojile su nagradu u kategoriji “Najbolje prakse u kreiranju ponude za treću dob (silver generation)” za projekt Senior Challenge, dok je u istoj kategoriji Nin dobio značajno priznanje kao finalist.

Na dvodnevnom sastanku koji je organizirala Europska komisija u suradnji s EDEN mrezom i Ministarstvom turizma Rumunjske, okupilo se 50-ak sudionika iz 12 europskih zemalja.

Raspravljalo se o izazovima i mogućnostima razvoja destinacije u smjeru održivog turizma, o potrebi uspostavljanja indikatora i mjerenja održivosti na nacionalnoj, ali i na razini mikrodestinacije te o važnosti korištenja digitalnih kanala i društvenih mreža u promociji EDEN destinacija - manje razvijenih i netradicionalnih turističkih destinacija koje poćivaju na principima održivog turizma. 

Hrvatsku EDEN mrežu na sastanku su predstavljali Slavija Jacan Obratov, direktorica Sektora za sustav TZ i razvoj proizvoda, Ivana Karuza, voditeljica Odjela za EU projekte i Frano Herendija, direktor TZ Konavle.

Ovo je dio projekta koji smo pripremili:

SENIOR CHELLENGE

Aktivni odmor i u zrelijoj dobi, postao je ne samo odmor nego i način života. Terme Tuhelj kreiraju posebne programe za aktivne umirovljenike koji žele aktivnu mirovinu uz zdravu prehranu i zdrave aktivnosti.

Aktivan odmor temelji se na kombinaciji vitalne prehrane i aktivnosti. Jutro započinju kućnim ritualom koji sadrži 3 minutne vježbe za buđenje vitalne energije koje su savršene za početak dana. Gosti na obrocima biraju hranu označenu jabukom koja sadrži najbolju kombinaciju nutritivnih elemenata kao i lokalne zagorske namirnice.

Aktivan odmor održavaju aktivnostima u termalnoj vodi poput vježba s fizioterapeutom, vježbama s rekvizitima i aquaaerobicom.

Otpor termalne ljekovite vode jača kardiovaskularni sustav i pomaže održavati formu. Isto tako, redovite šetnje uz upoznavanje okolice i istraživanje biciklima dodatno upotpunuje njihov program.

Brigu o tijelu prepuštaju ljekovitom termalnom blatu koji dubinski čisti kožu, učvršćuje je, osvježava i obnavlja tako da ga seniori isprobavaju i u Svijetu sauna uz sauna programe. U ljetnim mjesecima, dodatno se opuštaju na bazenima s čistom izvorskom termalnom vodom gdje uživaju u termalnom blatu sa samog izvora.

Natrag


Pročitaj još

Povoljnije uz x-icu

Za sve redovne studente, Terme Tuhelj pripremile su 15% popusta na kupanje

Više

ESPA inovativna nagrada

2019. ESPA inovativna nagrada – Certifikat - posebna nagrada stručnog žiri za inovativni Spa hotel

Više

Tuhi land

Dolaskom sunčanih dana, pripremaju se i nova iznenađenja na Vodenom planetu.

Više