+ Odaberite oznake

djeca
sport
studenti
vodeni planet

Art galerija Stjepan Đukića Pište

Art galerija Stjepan Đukića Pište

U sklopu hotela Well**** otvorena je umjetnička galerija poznatog zagorskog umjetnika koja je odlično upotpunila Art&Spa priču.

U galeriji možete pronaći širok spektar originalnih umjetnina, replika u raznim kompilacijama, djela drugih hrvatskih slikara, te aplikacija originalnih umjetnikovih djela na porculanu, murano staklu, mramoru, grafikama, nakitu, kišobranima, što omogućava i širok spektar cijena.

Pored navedenog, u galeriji možete naručiti i poslovne mape od eko kože, raznih formata i boja, koje će prema vašim željama i zamislima, upotpuniti grafikama umetnutim u mapu ili vašim logotipom, grbom i slično - otisnutim na koricama mape, što će vam poslužiti kao originalan i atraktivan poslovni poklon.

Nadalje, izrađuju razne veličine i formate zahvalnica, pohvalnica, priznanja i slično, oslikane umjetnikovim djelima ili samo detaljima. A tu su naravno i originali i vrijedne kompilacije umjetnikovih djela, koje će zasigurno ukrasiti i oplemeniti svaki ured, dvoranu i poslovni ili privatni prostor.

PIŠTA UMJETNIK

„Stjepan Đukić Pišta nedvojbeno je vješt slikar, sjajan portretist koji je ovladao tajnama zanata, umjetnički izrazito potentan, no snaga njegovog djela prvenstveno proizlazi iz potrebe promišljanja svijeta u kojemu se zatekao i intenziteta kojim to čini. Kreće od Čovjeka, nastoji ga razumjeti jer on je taj koji oblikuje povijest.

Putuje od rođenja do smrti i na najrazličitije načine, hotimično ili slučajno, utječe na sudbine drugih ljudi. Pišta postiže ono što pokušavaju mnogi umjetnici, a tek rijetki u tome uspijevaju: spaja povijest i suvremenost čime postiže - bezvremenost. Koristi pri tome napetost sučeljavanja suprotnosti. S istančanim osjećajem za kompoziciju u spokoj zagorskih brežuljaka unosi snažan pokret, dinamiku u statičnom okruženju, čvrstu plastiku u mekom zelenilu.“

„Pišta impulse iskustva i znanja preobražava u susrete doživljaja i događaja, pokazujući kako početna znakovitost zrna soli izrasta do veličajnosti duhovnog. I ono prividno banalno ima obilježje šire optike, boravište je i mnoštva srodnog, i smiraj u bujici, i treptaja u zastancima. Drugim riječima svaka scena ima svoju samodostatnost, a svaki akcent jeka je umjetničkog zapažanja.“

- iz recenzija književnika Hrvoja Kovačevića i prof. Stanka Špoljarića

Natrag


Pročitaj još

Povoljnije uz x-icu

Za sve redovne studente, Terme Tuhelj pripremile su 15% popusta na kupanje

Više

ESPA inovativna nagrada

2019. ESPA inovativna nagrada – Certifikat - posebna nagrada stručnog žiri za inovativni Spa hotel

Više

EDEN Inovacijska nagrada 2019

U sklopu 13. sastanka europske EDEN mreže koji se održao 11. I 12.4. 2019. u rumunjskom gradu Piatra Neamtu, dodjeljena je godišnja EDEN Inovacijska nagrada za 2019.

Više