+ Odaberite oznake

djeca
sport
vodeni planet

Street art umjetnici svjetskog glasa slikali u Termama Tuhelj

Street art umjetnici svjetskog glasa slikali u Termama Tuhelj

Novo umjetničko djelo u Termama Tuhelj oduzima dah. U samo tri dana četrdesetpetmetarski zid oslikala su dva poznata svjetska umjetnika – Lunar iz Hrvatske i Farid Rueda iz Meksika. Ovo je nastavak kontinuirane priče Art&Spa Terma Tuhelj koja na jedinstven način spaja umjetnost i wellness.

Terme Tuhelj najnovijim umjetničkim izričajem pridružuju se metropolama Amsterdamu, Berlinu, Londonu, Havani, Melbourneu, New Yorku, Parizu, Tokiju…, najpoznatijim središtima street art umjetnosti koja u isti mah inspirira, provocira i oplemenjuje. U ovim je gradovima stvarao jedan od dvojice autora novog monumentalnog djela iz Terma Tuhelj, poznati hrvatski umjetnik Slaven Kosanović Lunar. Njemu se pridružio Farid Rueda, najpoznatiji meksički steet art umjetnik, a kada ovakav dvojac udruži snage i iskustvo nastane sjajna slika koja će inspirirati mnoge. Slijedeći ideju ART&Spa projekta Terma Tuhelj u kojem se isprepleće dizajn, umjetnost, kultura i odmor, novo djelo na neposredan, ali vrlo suptilan način povezuje umjetnički i wellness doživljaj.

Simbol prirode i pozitivnih emocija

„Kada se susretnu dva čovjeka svaki sa specifičnim stilom iznimno je važno da se uklope, dišu u istom ritmu, da se nadopunjuju, nadograđuju i improviziraju na licu mjesta kako bi se složile sve komponente koje stvaraju snažnu cjelinu, bogatu koloritom i izričajem. S Faridom Ruedom sam već radio na nekoliko slika i učinilo se zgodnim da mi se pridruži u Termama Tuhelj. Farid je poznat po slikanju lika žene, simbolu Majke prirode koja emitira dobre emocije i ima naglašene elemente poput kose ili repa jedne od mojih specifičnih mačaka. Između ta dva dominantna elementa simbolički su prikazani pozitivni utjecaji prirode koji mogu izgledati kao perje, lišće, kapljice, riblje kosti, oblaci…“, istaknuo je Lunar.

Novo mjesto za punjenje baterija

Iznimna nam je čast što smo ugostili dva poznata umjetnika, a njihovo djelo od danas je sastavni dio ponude Terma Tuhelj. S Faridom Ruedom, poznatim po unikatnom stilu kaleidoskopskih boja, surađujemo prvi puta, a s Lunarom smo već ostvarili odličnu suradnju. On je autor našeg loga nastalog prije 12 godina koji je miks neponovljive zagorske prirode, energije sunca i termalne vode. U suradnji sa svjetskim umjetnicima street arta stvorili smo još jedno mjesto za punjenje baterija, motiviranje na razvoj kvalitete života, fotografiranje i stvaranje uspomena iz Terma Tuhelj. Novo umjetničko djelo impresivna je kulisa za ispijanje jutarnje kave ili večernjeg koktela u Terra lounge bar kavani, kojoj smo dodali još jednu dimenziju doživljaja. Prostor je poprimio urbani karakter i postao suvremeni ambijent za provođenje vremena u svim dijelovima dana.

Nova umjetničko djelo ART&Spa Terma Tuhelj obojit će život novim bojama, napunit vas energijom, potaknut vas na razmišljanje i donošenje novih odluka koji vode prema željenoj kvaliteti života.

Natrag


Pročitaj još

ESPA inovativna nagrada

2019. ESPA inovativna nagrada – Certifikat - posebna nagrada stručnog žiri za inovativni Spa hotel

Više

EDEN Inovacijska nagrada 2019

U sklopu 13. sastanka europske EDEN mreže koji se održao 11. I 12.4. 2019. u rumunjskom gradu Piatra Neamtu, dodjeljena je godišnja EDEN Inovacijska nagrada za 2019.

Više

Tuhi land

Dolaskom sunčanih dana, pripremaju se i nova iznenađenja na Vodenom planetu.

Više