Dvorska večera petkom

Dvorska večera petkom

U prošlosti su se kraljevi gostili obilnim dvorskim večerama koje su bile praćene visokom modom dvorskih dama i gospode, taktovima dvorske glazbe i animacijom dvorskih sluga. Pilo se iz drvenih vrčeva, jelo se iz glinenih posuda i gozbe su trajale do dugo u noć. U Termama Tuhelj prošlost nije zaboravljena nego pretočena u ponudu kojima Terme Tuhelj nastoje goste razmaziti onim najboljim što gastronomija Zagorja nudi. Dvorska večera trenutno je jedinstvena u ovom kraju Hrvatske upravo zbog načina na koji je osmišljena jer u svakom trenutku oduševljava goste, prvotno posebno kreiranim slijedom jela i atraktivnim načinom prezentacije hrane i pića, a s druge strane zabavnom animacijom.

Cijena večere iznosi 150,00 kn po osobi te se odvija od 18:00 do 20:00 h, a očekuje vas i posebno iznenađenje kuće. Cijena vrijedi samo za posjetitelje Vodenog planeta uz predočenje računa od kupanja. Kao poklon kuće poklanjamo vam i domaću marmeladu.

 

ZAGORSKA GOZBA

Domaći čvarci
Svježi sir s vrhnjem
Zelena salata s jajima i bućinim sjemenkama
Salata vinoteka
Domaći  bijeli  žganci s umakom od šumskih gljiva

***

Pileća ragu juha s domaćim kapancima

***

SREDNJEVJEKOVNI MAČ

Pureći medaljon u marinadi od metvice, kare od svinjetine bez kosti u marinadi od bosiljka, juneći ramstek u marinadi od goruščice i kajenskog papra, domaća pečena kobasica, nabodeno na mač i posluženo uz povrće sa žara

***

IZBOR KOLAČA

pečeni štrukli, pita od jabuka, orehnjača, sacher kocka

Natrag


Pročitaj još

Art & Wine fest

Kad se vino i glazba spoje dobijemo večer puno iznenađenja. U SpaAreni pripremili smo besplatne degustacije poznatih vinara nakon čega slijede i odlični koncerti.

Više

Art & Fun

Na Vodenom planetu nikada nije dosta zabave i uzbuđenja. Svake subote i nedjelje od 14:00 h pripremili smo odlična Art&Fun događanja koja će biti točka na i vašeg vodenog dana.

Više

ART&SPA ŠKOLA

Art&Spa škola sadrži poseban edukativno-zabavni program u kojem će djeca saznati više o umjetnosti te sudjelovati u raznim radionicama.

Više