Svijet sauna

Najveći centar sauna u Hrvatskoj, u kojem stručnjaci doslovno razvijaju kulturu sauniranja u ovom dijelu Hrvatske. U Termama Tuhelj očekujemo vas sa svojim jedinstvenim programima sauniranja i jedini nudimo, između ostalog i dječje i obiteljsko sauniranje pod stručnim vodstvom.

Ponosni smo na našu ekipu stručnjaka, koja u sudjelovanju s kolegama iz međunarodnog okoliša, u Hrvatskoj razvija kulturu sauniranja i razvijaju inovativne metode sauniranja. Uz priče o našim dokazanim kompetencijama i uslugama na području sauniranja, neka vas ne začudi iznimna raznolikost programa i usluga sauniranja.

Naši programi za vas uključuju bionizirano sauniranje kristalima, kromo terapije i ekstremno sauniranje u naše četiri finske saune. Možete si priuštiti sauniranje i u panoramskoj sauni,  kao i sauniranje u blatnim, slanim i duplim parnim saunama. Ledena jama, kneipp staza, jacuzzii, hladni bazen, Laconium, wellness bar, nudistička terasa za sunčanje i odmaranje i brojni drugi mali detalji očekuju vas uz potpunu uslugu sauniranja kod nas...

Informacije i rezervacije

+385 49 203 715

Radno vrijeme

pon - čet: 12:00 - 22:00
petak i subota: 12:00 - 24:00 
nedjelja: 10:00 - 22:00 

Poseban doživljaj sauna

Kromoterapija

Žuta, crvena, plava, zelena, narančasta te njihovi komplementarni parovi umiruju i bude pozitivnu energiju u čovjekovom organizmu. Boravak u određenom prostoru i utjecaj boja u njemu, utječu na raspoloženje, ubrzava se psihički i fizički oporavak, tijelo se opušta, umiruje, organizam se puni energijom. Isprobajte aroma programe uz dodir vrućeg vjetra i posebnu terapiju raznih boja u programskoj sauni.

Sauna programi

Jedinstven doživljaj sauna uz posebne sauna programe u kojima možete uživati svakih sat vremena. Programi čokoladom, termalnim blatom, mentom, aroma programi vrtloženja zraka, programi za njegu kose i kože lica i tijela, solni programi samo su neki od posebnih doživljaja koji će vam približiti jedinstvenu oazu odmora i relaksacije u kojoj ćete napuniti izgubljenu energiju i riješiti se nagomilanog stresa.

Obiteljsko sauniranje

Svake srijede i subote od 10:00 do 12:00 h, Svijet sauna je otvoren je samo za obitelji s djecom gdje roditelji tako mogu svojoj djeci priuštiti usvajanje zdravih navika već od najranije dobi. U sklopu tih termina pripremljeni su posebni sauna programi koji će djeci pružiti poseban doživljaj sauna: čokoladni program i šećerni piling.

Ženski dan

Svakog utorka od 18:00 h, osim praznikom, Svijet sauna rezerviran je posebno za žene koje se u intimnom ambijentu mogu posvetiti sebi i regeneraciji svog organizma. Prilikom osmišljavanja sauna programa obuhvatili smo cjeloviti aspekt njege tijela kako bismo ženama omogućili brzo punjenje baterija – od pilinga, maska za lice i tijelo, aroma programa pa sve do posebnog programa za njegu kose. Uz sve to predlažemo i odmor na ljuljačkama ili vodenim krevetima te osvježenje u wellness baru.

Naše saune

Preporučujemo

Između odmora

Između pojedinih ciklusa sauniranja možete se ohladiti u hladnom bazenu ili u Ledenoj jami. Za opuštanje na raspolaganju vam je masažni bazen – whirlpool odnosno jacuzzi s vodom uz temperaturu od 34 stupnjeva. Prokrvljenost stopala možete potaknuti šetnjom po Kneippovoj toplo – hladnoj stazi.

Ako poželite, odmoriti se možete i na vodenom krevetu ili ljuljački u mirnom okruženju ili se pak možete osvježiti prirodnim napitkom i lakšim obrokom u  Wellness baru. Svijet sauna ima i terasu, na kojoj možete nastaviti sunčati svoje tijelo.

Programi i savjeti

Prilikom dolaska u Svijet sauna naše će vam ljubazno osoblje predstaviti najprimjereniji program za vaše sauniranje, a po želji će vas i upoznati s pravilima i kulturom sauniranja i pripremit će za vas i vašu obitelj program posjeta.  

Primjerice, na raspolaganju je program obiteljskog sauniranja, koji uključuje 22 posjeta. Samo za žene sauna je rezervirana svaki utorak između 18:00 i 22:00 i tada su samo za njih na raspolaganju i brojni programi.

Posebnost čini sauniranje u parnoj sauni s termalnim blatom.

Vrtloženje zraka

Jedan od programa je i vrtloženje zraka, kod kojeg se naši sauna stručnjaci protresanjem ručnika brinu za jednakomjerno raspoređenu temperaturu po cijeloj sauni.

U Termama Tuhelj jednom godišnje pripremimo i natjecanje u vrtloženju zraka. 

Dan u Svijetu Sauna

Kako idealno preživjeti dan u Svijetu sauna?

Opustite se u najvećem Svijetu sauna u Hrvatskoj. Upoznajte tajne sauniranja, ulovite pokoju sunčanu zraku na privatnoj terasi, opustite se u vodenim krevetima, isprobajte  posebne sauna programe (jedinstveno u Hrvatskoj) – raspršivanje zraka, peeling medom, solju, čokoladom ili termalnim blatom

Poslušajte savjete naših stručnjaka, koji su za vas pripremili najbolji raspored sauniranja u Svijetu sauna.

Kako pravilno upotrebljavati saune?