Mjesec zdravlja i rekreacije

Proljeće nam je pokucalo na vrata. Dan je duži, temperature su više i ljeto nam se malo po malo šulja. Počinjemo lagano pospremati zimsku odjeću i pripremiti se za ljetne radosti. Ali…kroz zimske mjesece naš je organizam spavao i sada su potrebni dodatni napori kako bismo vratili i tijelo i duh u formu. U Mjesecu zdravlja i rekreacije pripremili smo brojne aktivnosti kretanja, vježbanja, smijeha, zabave te posebnu ugostiteljsku ponudu. Kako je u društvu uvijek zabavnije, krenimo zajedno na fit putovanje.

 

Buđenje osjetila u Termama Tuhelj

2. 5. - 16. 6. 2017.
Održite vitalnost! Pobjegnite na 3 dana te se u potpunosti  posvetite sebi. Uživajte u wellness tretmanima, kupanju u termalnoj vodi, vitalnoj hrani, buđenju osjetila u Svijetu sauna te sportskim aktivnostima!

već od 1862,52 HRK 1396,89 HRK za 2 osobe / 2 noći

VIŠE

Odmor u Premium sobama

Odmor u Premium sobama nudi poseban doživljaj

Doživljaj u kojem ćete upoznati moć boja koje će vam dati posebnu energiju te potaknuti vašu kreativnost i maštovitost

  • Premium sobe dio su moderne arhitekture koje su osmislili mladi arhitekti te su osvojili nagradu Viktor Kovačić za najbolje arhitektonsko rješenje
  • Svaka soba ima balkon na kojem ćete uživati u pogledu na prirodu Hrvatskog zagorja
  • Svaka zgrada je drugačije boje… plava, zelena i ljubičasta otkrivaju čar boja i daju posebnu energiju. Ljubičasta boja je boja vidovitosti, promišljenosti i ravnoteže između neba i zemlje, strasti i razuma. Zelena simbolizira osjećajnost i suosjećajnost dok je plava boja mira i tišine,odanosti, istine i ozbiljnosti.
  • U sobama uživate u slikama u crvenoj, žutoj i narančastoj boji koje će probuditi posebnu energiju u vama. Žuta boja predstavlja moć ideja te buđenje psihičkih sposobnosti i jasnoće osjećaja. Crvena je vruća boja snažnih energija. To je boja vatre i krvi, života, snažnih strasti, jake volje i snažnih osjećaja dok je narančasta boja simbol ravnoteže i boja osjećaja.
  • Apartmani su tako veliki da ne morate čekati svoj red na tuširanje jer imate i kadu i tuš ograđenu staklenom stijenom
  • Nakon tuširanja u Premium kupaonici, možete izaći direktno na balkon
  • U Premium sobi postoji prostor čak i za vaš kofer tako da vam neće smetati na putu

Wellness i zdravlje

Ponekada nismo ni svjesni koliko okolina i užurbani način života može utjecati na naš organizam. Umor, promjene na koži, malaksalost i ostale pojave samo su dokaz da mu je potrebno opuštanje. Opustiti se u Svijetu sauna, na određenoj masaži ili tretmanu koji će ne samo popraviti vaše emocionalno stanje nego potaknuti rad vaših unutarnjih organa i dovesti tijelo u ravnotežu.

Masaža termalnim blatom
60 min.

Blato dubinski čisti kožu, učvršćuje je, osvježava i obnavlja. Masaža termalnim blatom ima opuštajući efekt i djeluje kao maska nakon masaže. 

Cijena u mjesecu zdravlja :
280,00 kn – 20% = 224,00 kn

Podvodna masaža

Specijalna masaža mlazom ispod vode koja djeluje površinski ili dubinski na organizam. Preporučamo je kod povreda mekog tkiva, spazma mišića, kontrakture zglobova te stanja nakon prijeloma. Odlična je za povećanje opsega pokreta, jačanje mišića te snižavanje povišenog tonusa mišića.

Cijena u mjesecu zdravlja:
već od 64,00 kn po osobi

Saune i u proljeće

Saune su zdrave ne samo zimi, već i kroz toplije dane u godini. Topli zrak sauna širi dišne puteve, olakšava disanje, oslobađa stres, jača imunitet i čuva zdravlje srca i krvnih žila. Uz to dodajmo i posebne programe u Svijetu sauna. U Mjesecu zdravlja preporučujemo aroma programe, programe termalnim blatom kao i poseban program u 20:00 h u sklopu ženskog dana utorkom. 

ZA VITALNOST BITNA JE I PRAVILNA PREHRANA

Vitalna hrana postaje naša svakodnevica. Prirodne namirnice i pravilna kombinacija nutritivnih elemenata važni su za naše zdravlje. Mali obroci više puta dnevno, raznolikost svježih namirnica, začini i hladno prešana ulja dio su pravilne prehrane. Uvođenjem vitalne prehrane osjećat ćete se bolje jer je vitalna hrana lako probavljiva i ne opterećuje probavni sustav. Imat ćete više energije, popravit će Vam se tonus kože te ćete zablistati.

Proljetna ponuda u Dvorcu Mihanović

Nakon što se uživali u blagodatima termalne vode, uputite u a la carte restoran Dvorac Mihanović gdje vas očekuje posebna proljetna ponuda odličnih specijaliteta. Posebno preporučujemo posebne vitalne menije te posebna jela označena simbolom jabuke koja sadrže najbolju kombinaciju nutritivnih elemenata. 

I brza hrana može biti zdrava

Da, dobro ste pročitali. U Element baru pripremili smo posebnu ponudu vitalne pizze koja je svakako dokaz da najomiljenija brza hrana može biti napravljena od kvalitetnih namirnica. U ponudi je i posebno jelo označeno jabukom – Ramstek mariniram kardamumom poslužen s povrćem na žaru i začinjen soja umakom.

Slatka iznenađenja za ljepši dan

Terra lounge bar nije samo obična kavana, to je kavana s najljepšim pogledom u Hrvatskom zagorju gdje će vas začarati pogled na prekrasne zagorske brežuljke i Vodeni planet. Dok uživate u novom okusu kave sa začinima i vitalnim koktelima, uživat ćete u prekrasnom ambijentu. Uz to, pripremili smo i posebne pogodnosti od 14 do 17 h uz 50% popusta – kuglica sladoleda, a petkom navečer i posebna ponuda koktela sniženih 30%.

Kretanje i rekreacija

Kretanje i bavljenje sportom bitna je stavka u održavanju organizma aktivnim, stoga nemojte prezati pred sportskim aktivnostima, bili vi aktivan sportaš ili samo rekreativac. Šećite prirodom, vozite bicikl, plivajte, trčite ili pronađite svoju idealnu sportsku aktivnost na otvorenom.

Vježbe u vodi u 11:00 h

Grupne vježbe u vodi djeluju blagotvorno na tijelo i mišiće. Vježbe su učinkovitije od onih na suhom jer se koristi otpor vode što dovodi do veće potrošnje kalorija. Mogu se raditi intenzivnije vježbe od onih na suhom bez opasnosti od oštećenja za zglobove jer kad je tijelo uronjeno u vodu, slabi djelovanje sile teže pa se oslobađa veliki dio tjelesne težine. Odlične su za srčano-žilni sustav, odnosno za poboljšava disanja i izdržljivosti.

Aqua zorbing

Ukoliko želite hodati po vodi, zorb je super zabavno rješenje. Pravo umijeće će biti zadržati miran stav, a kretanje unutar Zorbe zahtijeva dobru ravnotežu i koordinaciju pokreta. U Zorbi se može hodati, trčati, stajati, puzati, a kada se nakon par minuta izmorite, možete zauzeti udobnu ležeću poziciju i prikupiti energiju za novi pokušaj. Poseban ugođaj pruža dijeliti zorbu sa drugom osobom gdje je bitna suradnja i sinkronizacija pokreta.

Cijena: 20,00 kn po osobi

Šetnja prirodom

Svakodnevna šetnja poboljšava naše psiho-fizičko stanje, jača svaki mišić u tijelu, da pri tom ne izaziva dodatno opterećenje. Osim toga, nakon tridesetominutne šetnje, tijelo počinje sa lučenjem serotonina i endorfina, hormona sreće i na taj način u velikoj mjeri umanjuje stres te blagotvorno djeluje i na san.