Svjetski dan voda 22. 3.

15.3.2017.

Svjetski dan voda 22. 3.

Vodom do zdravlja, uzrečica je kojom su tijekom povijesti nastajale brojne spa oaze diljem raznih regija. I zaista, voda se oduvijek smatrala izvorom života, zdravlja i blagostanja. Još u doba antike termalne kupke smatrale su se središtem važnih zbivanja i mjestom za obnavljanje izgubljene snage i zdravlja, a neki stručnjaci ih smatraju i najstarijim lječilištima ljudske povijesti.

 

Termalna voda iz Terma Tuhelj spada među ljekovite mineralne vode iz skupine sumpornih voda. Voda, koja na izvoru ima od 32 – 33 stupnja Celzijevih, upotrebljava se za ublažavanje simptoma reumatskih bolesti, postoperativnih procesa i posljedica ozljeda zglobova i kostiju. Blagonaklono utječe i na različita kožna oboljenja, zacjeljuje i njeguje kožu. Aktivnosti u vodi su najbolji izbor za svako godišnje doba. Zbog otpora vode i aktivnosti u vodi gube se kilogrami, svi mišići tijela se pravilno oblikuju, a plivanje je ujedno i jedan od sportova koji definira mišiće te stoga i ne čudi da doktori preporučaju odlazak na bazene barem tri puta tjedno.

Osim fizičkog izgleda, vodene aktivnosti pozitivno djeluju i na srce i krvožilni sustav te su odličan način u prevenciji stresa. Istraživanja su pokazala da su ljudi koji se bave plivanjem, uglavnom dobro raspoloženi, nemaju  bolove u leđima i ostaju vitalni duže vrijeme.

 

Na Svjetski dan voda 22.3.2016. poklanjamo Vam 50% popusta na cjelodnevno uživanje u termalnoj vodi Vodenog planeta gdje uživajte u plivanju u plivačkom bazenu, prepustite se posebnim jutarnjim vježbama s fizioterapeutom, zabavnim plesom u vodi uz popodnevni aquaaerobic. Saznajte kako probuditi vitalnu energiju kućnim ritualom. Opustite se uz vodene masažne krevete, slapove i ostale vodene atrakcije.

Natrag


Pročitaj još

Dvorska večera petkom

Večera u restoranu Dvorac Mihanović od sada ima poseban štih

Više

Kupanje uz gastro doživljaj u Dvorcu Mihanović

Zabavni vodni dan uz odličan ručak u baroknom dvorcu.

Više

Dan za Selfness

Poradite na svojem dobrom osjećaju uz posebne programe buđenja vitalne energije

Više