Tjedan restorana u restoranu Dvorac Mihanović

Tjedan restorana u restoranu Dvorac Mihanović

13. - 22. 10. 2017.

U hladu stoljetnog drveća, uzdiže se barokno zdanje dvorca Mihanović preuređenog u reprezentativni ugostiteljski objekt.

Datira još iz 18.stoljeća kada su ga izgradili grofovi Erdödy. Zalogom je prešao u ruke bana Josipa Brigljevića, muža sestre pjesnika Antuna Mihanovića. Sam pjesnik, tvorac “Lijepe naše domovine” često je boravio u tom dvorcu i po njemu je dobio današnje ime.  Danas, a la carte restoran, nudi bogatu gastronomsku ponudu tradicionalnih i nacionalnih jela.

Tematske večeri u duhu prošlih vremena uz zvukove žive glazbe, zagorski specijaliteti spremljeni od strane vrhunskih kuhara i buke vrhunskih vina samo su neke od čari koji su oduševljavale i samog Antuna Mihanovića. 

U Tjednu restorana, uživajte u posebno pripremljenim jelima koje ćemo Vam poslužiti uz čašu vina.

Cijena, prava sitnica - samo 100,00 kn po osobi.

PREDJELO
1. Zagorska juha
(gusta domaća juha sa krumpirom, slaninom i šampinjonima)

2. Domaća zakuska 
(pašteta od domaćih čvaraka sa prepečenim kukuruznim kruhom pripremljenog iz svježe mljevenog brašna, preprženi listići šunke na listovima domaće repe začinjeni bućinim uljem i prepečenim bućama sa zagorskih njiva)

3. Plata od sireva sa suhim voćem i marmeladom od luka
(domaći kravlji sirevi iz zagorskih mljekara - svježi sir sa vrhnjem, škripavac, sir sa vlascem, pikantni sir i dimljen sir)


GLAVNO JELO
1. Viteška sablja
(file od teletine, junetine, svinjetine i puretine Zagorskog purana i povrće sa žara, nabodeno na sablju te posloženo na pole od krumpira s pečenim lukom uz umak od domaće dunje i brusnica)

2. File svinjetine sa žara ovijen špekom
(file svinjetine s umakom od timjana i polpetama od povrća)

3. Štrukli na tri načina
(kuhani štrukli začinjeni krušnim mrvicama, pečeni štrukli od sira te pečeni štukli sa zeljem
pirjanim u sirutki)


DESERT
1. Mihanovićeve jabuke u lisnatom tjestu 
(kriške domaćih jabuka pečene u lisnatom tjestu s umakom od bazgovih bobica)

2. Mousse od kestena na kremi od čokolade 

3. Kraljevski štrukli
(kuhani štrukli začinjeni mrvicama od medenjaka, pripremljenog od domaćeg cvijetnog meda, umak od svježih šljiva i cimeta)

Svoje mjesto možete rezervirati već danas na: dvorac.mihanovic@terme-tuhelj.hr ili na 049/203 772

Natrag


Pročitaj još

Dan za Selfness

Dan pozitivnih navika
Vrijeme je za promjene! Poslušajte sebe i uživajte u besplatnim radionicama.

Više

Viteški rođendani

Odličan izbor za proslavu dječjeg rođendana

Više